hur jag fast de svaga bromsar på min Chrysler 300

Visserligen är jag en bly-fot. Och, är min 300 gärna följa min hastighet krav. Chrysler fick den del rätt. Men när det blir dags att stoppa massan av mitt silver bullet, bromsarna slutaren lite och fade snabbt. Detta kan vara lite skrämmande.

För några veckor sedan tog jag en tur till Sierras för en helg fisketur. På min återkomst, sjunker ner från 9000 meter, var jag gjorde smärtsamt medveten om precis hur under-ingenjören mina lager bromsarna. Jag kom dragande runt ett hörn för att hitta en Ford lastbil går alldeles för långsamt och jag var tvungen att slå till bromsarna ganska hårt. Till min bestörtning, de knappt hade tillräckligt med bromskraft för att hålla mig från att förstöra min vackra front. Min bromskraft hade bleknat så mycket att jag svär, det var som att försöka stoppa ett tåg Fred Flintstone-stil – med mina fötter. Det var i det ögonblicket jag bestämde att byta mina rotorer lager broms.

Jag har haft denna tanke innan men har inte velat punga ut extra deg för bättre broms rotorer. Och, skulle jag litar inte mig att installera dem ordentligt. Denna incident ändrat mig och när jag kom tillbaka till havsnivån jag började min forskning.

Det första jag gjorde var att gå till Google och sökte för bromsar men detta visade sig vara alltför generi. Sedan gjorde jag en sökning på prestanda rotorer och kom över ett par anständigt snygga webbplatser. Det visade sig att det finns en enorm marknad för eftermarknaden rotorer, jag antar att jag är inte den enda med detta behov. Jag vet inte riktigt några märken så jag litade på kundrecensioner. De två varumärken som stack ut som positivt ur ett prestanda och pris synpunkt var EBC rotorer och Power rotorer Slot. Jag trodde de skulle vara mycket dyrare men en uppsättning främre rotorerna är faktiskt ganska överkomligt.

Jag lärde mig också om slitsade rotorer och hur de hjälper leda bort värme från rotorerna som är en av de saker som skapar blekna. Men den andra saken är att dessa prestanda rotorer är också större i diameter då omgående rotorer så de har mer yta. Den EBC Varumärket var dyrare då Power Slot varumärket, tror jag att de också har dessa gropar som jag antar hjälper till att kyla rotorerna mer effektivt. Till slut tänkte jag att det var inte så stor skillnad och köpte de billigare rotorer Ström Slot.

Nästa tror jag behövde göra var att bestämma om jag skulle installera dem själv. Den återförsäljare som sålde mig rotorerna sade att det var ganska enkelt. Men, jag är en musiker och inte vill förstöra mina händer så jag kontaktade min lokala bilmekaniker och frågade honom hur mycket han skulle ta ut för att installera dem. Han sa att det skulle ta ungefär två timmar. Jag tänkte att detta var värt sinnesro som kommer med korrekt installation.

Jag fick mina rotorer i typ tre dagar, tog min älskade 300 till mekaniker och nu kör jag och stoppa i stil.