hur man hittar fångsten i förlängda garantier och serviceavtal

Kan konsumenterna föredrar att ha en tredje part andel risken för framtida bil mekaniska haverier. Även om bidraget är tillräckligt hög för att där det kanske inte är värt det sannolikhet klokt. Däremot skulle de hellre spela det säkert, och inte får hamna i en situation där bilen är trasig, och de har inte råd att fastställa det. En fast månatlig betalning, eller en klumpsumma vid undertecknandet räddar dem från att spendera på kritan tid.

Å andra sidan, bör du vara medveten om det faktum att emittenter av sådana åtgärder är i branschen för att tjäna pengar, och inte för att spara pengar när din bil går sönder. Med detta sagt, kan få till syftet med den här artikeln, som är hur man ska leta efter fångsten i förlängda garantier och serviceavtal, och vad ska man titta efter.

Först av allt bör du vara försiktig att det inte finns något sådant som en vanlig garanti. Innan du ens prata om stängning av garantin affären, måste du kontakta BBB (Better Business Bureau), eller FTC (Federal Trade Commission) och kolla posten i bolaget. Därför vill du inte betala ett företag som har en färgstark historia av klagomål från konsumenter. När bolaget passerar det första testet, skulle du behöver se till att du förstår det avtal du köper, och begära att se den fulla decelerationer sidan skriftligen. När du har decelerationer sidan finns det vissa punkter som du behöver leta efter, kolla på körsträcka begränsningar, de begränsningar tid och avdragsgilla för reparationer.

Dessutom, när man talar om serviceavtal, bör du vet också att det inte finns någon standard typ. För att analysera avtalet, kontrollera reparationer som omfattas, och om täckningen överlappar andra befintliga politik som ni kanske redan har. Kontrollera om de förfaranden som krävs för att lämna in en fordran, och specifikt, den sortens rutinunderhåll register måste hållas. Sist men inte minst, ska du betala därefter få ersättning, eller är företaget kommer att ta hand om fakturering