hur man hittar rätt kund för bilreparationer företag

Om du äger en bilverkstad så har du förmodligen ett mål i sikte – att packa den med bilar och kunder. För att åstadkomma detta har du förmodligen sjunkit en hel del pengar till olika marknadsföringsstrategier, men ingenting verkar fungera. Möjligen kunder har svarat på några av dina ansträngningar, som att erbjuda en gratis eller till låg kostnad oljebyte, men de kom aldrig tillbaka till något annat. Så de har tagit din olja för nästan inga pengar och en annan bil verkstad eller auto tekniker fick storföretagen att installera nya bromsar, nya bälten eller reparera generatorn.

Det är troligt att de dåliga resultaten du fått från din tidigare marknadsföring har gjort du tror att det inte finns någon strategi som kommer att fungera. Oräkneliga direktmarknadsföring och utskick reklam, flygblad, vykort och e-post har gått ut till tusentals människor och för det mesta den enda avkastning du fick var ett par personer som visar upp på din auto verkstad för ett oljebyte. Varför fortsätta att försöka?

rätt kund
Marknadsföring fungerar, men du måste använda rätt strategi för att nå rätt kunder. Många av marknadsföring och reklam strategier som de flesta bilverkstäder använder ta in “botten matare kunder. Dessa kunder är omöjliga att upp-sälja till, vilket innebär att din butik och dina tekniker är upptagna tillhandahåller tjänster till kunder som inte har någon avsikt att spendera några extra pengar på sin bil i din butik.

“Att skicka ut e-post, flygblad, vykort och brev är ett vanligt sätt att marknaden för bilverkstäder. Det är ganska enkelt, låg kostnad och det tar inte upp en massa tid, “säger Ron Ipach, ägare av CinRon Marketing. “Men denna metod vägen är vanligtvis utförs – med hjälp av en e-postlista som inkluderar alla och var och en i ditt område – ofta gör det ineffektivt.” Targeting fel kunden, vilket gör det omöjligt för dig att öka din bilverkstad i stora företag du drömmer det kommer så småningom bli.

top matare
Spendera all din energi gå efter nya kunder är meningslös och kommer inte att fylla din bilverkstad med bilar. Har du någonsin märkt hur många kunder kommer in i din butik som ett resultat av din direktreklam kampanj? Troligtvis de få som dyker upp kommer att dra nytta av vad speciell du erbjuder och du kommer förmodligen aldrig att se dem igen.

Ipach, som har hjälpt över 5000 bilverkstäder vänder sin kämpande verksamhet runt, rekommenderar att fokusera på de kunder som faktiskt redan har tillbringat sina pengar i ditt garage. “Förmågan att sälja till dina befintliga och tidigare kunder är vad som kommer att göra din bil lysa verkstad”, säger Ipach. De kunder som känner dig, som du och var nöjd med din tjänst är de som leder dig till framgång.

“När du gör marknaden till dina nuvarande kunder, du kommer att se en mycket högre respons på din annonsering,” Ipach förklarar. Ett exempel som Ipach använder med sina klienter bilverkstäder är följande: En grupp eller äktenskap kupong utskick kan kosta runt $ 500 för varje annons. Om en $ 500 annons tar in 10 nya kunder, då varje kund kostar $ 50. Kasta ut de tre bottom-matare och sju nya kunder kostar nu $ 71,43 vardera. Du kan se hur dyrt det är att ta in en ny kund. Du måste göra dessa pengar tillbaka någonstans så i huvudsak, subtraherar du att $ 71,43 från sin faktura och det går hela din vinst.

Dock varnar Ipach att föra in 10 nya kunder med en mailer är ambitiöst. Mer troligt, kommer du dra två eller tre personer i din butik, så att dina kostnader är dubbel och trippel som $ 71,43.

Fokusera på de kunder som redan har varit i din auto verkstad innan spendera din tid och pengar på nya människor.