hur man kontrollerar drivremmen

Drivremmen i bilen spelar en mindre roll i det inre arbetet. Det finns inte mycket att säga om det egentligen, förutom att det befogenheter air con, vattenpumpen, servostyrning och bromsar, och generatorn. Och en del andra saker också, men hey, inget stort, eller hur? Hur som helst, om du hör en skrika från under huven på din bil, då lagen i genomsnitt dikterar att det kan vara något att göra med din drivrem. Så låt oss vända att huven och titta. I själva verket, även om du inte har hört ett knyst, det är mycket bättre att vara säker än ledsen, så gå med i.

Du behöver inte vara en mekaniker att kontrollera drivremmen av bilen. Detta är goda nyheter, eftersom om du läser en guide om hur man kontrollerar en drivrem, du förmodligen inte är ett mycket grundligt utbildade mekaniker. Det kommer inte ens nödvändigtvis tar lång tid. Du kan göra detta varje gång du byter olja, för att säkerställa en fortsatt väl fungerande saker. Men se till att motorn är avstängd innan du inspekterar något där, och om du ska någonstans nära fläkten kontrollera att motorn har svalnat helt innan du vidrör den. Koppla fläkten helt, att göra 100% säker på att det inte kommer att engagera sig. Tro mig, det är en av de saker du vill vara 100% säker på.

Du letar efter djupa sprickor, sprickor och fransade kanter i din drivrem. Eller, mer optimistiskt, letar du efter något av dessa saker. Om de inte visas, IDS det dåliga nyheter och din drivrem behöver bytas. Om det finns små sprickor här och där det inte kommer att vara ett problem, men allt som ser ut som strukturell skada kommer att behöva repareras eller bytas ut. Det är inte något du vill riskera att lämna bara för att svika dig när du behöver det. Du är också ute efter spänning. Det är en balans fråga. För löst och det kommer att behöva dra åt för att undvika det halka, för hårt och det kommer att behöva lossa så att det inte spricker eller knäppa. Bara ett lätt tryck på mitten eller där bandet hänger ovanför saker, och om det går ner mer än en halv tum måste du dra åt den.

Om det har någon av de ovan nämnda stora brister, måste du ersätta din drivrem. Ta den gamla genom att först lossa den och sedan lyfta bort det, sedan ta det till en Biltema. Där kommer de att kunna ge dig vägledning om vilken typ av bälte måste du ersätta den med, och hur man gör detta. Vad du letar efter är en rem som är kortare än den du håller. Den du håller har sträckt med användning. Köp en så länge, eller längre, och det kommer att lossna innan du har kört ett tusen miles.