hur man köper en billig begagnad bil – och inte få en bit skräp

Många av oss drömmer om att köpa en billig begagnad bil. Nåväl, låt oss ändra det lite. Många människor drömmer om att köpa en billig, bra, begagnad bil. Tyvärr är det alltför lätt att få en billig begagnad bil som är, bra, billigt. Du har säkert redan fått en av dem, dock. Här är hur du kan få en av de billiga, begagnade bra bilar.

Det finns flera saker att tänka på. Det första du bör tänka på när du letar efter en begagnad bil är vad dina krav i ett fordon. Om du behöver köra själv 40 miles per dag till jobbet, är en Chevy Suburban förmodligen inte ditt bästa val. Omvänt, om du tar din familj på 7 på resor medan bogsering din båt, skulle en Suburban vara en bra bil för dig. Du kan spara en hel del pengar genom att få bara det du verkligen behöver i ett fordon. Även om det kanske inte är mycket spännande, kommer pengarna du sparar vara.

När du har bestämt vilken typ av fordon som passar dina behov bäst, begränsa vilka fordon i den kategorin kommer att vara den mest önskvärda. Ju mindre kräsen man är när det kommer till saker som färger, märke och funktioner, desto lättare blir det att få en bra begagnad bil, billig. Några funktioner som du bör inte förbise är säkerhet och tillförlitlighet. Efter allt du, och eventuellt din familj, kommer att bero på den här bilen, och om man tänker på det, era liv står på spel varje gång du rida i den. Kontrollera Consumer Reports och MSN Motor för tillförlitligheten siffror. Den Insurance Institute for Highway Safety gör några mycket bra test för att avgöra fordonets säkerhet i en mängd olika kollisionssituationer. Kolla in dem också.

När du har minskat ner fältet lite, är det dags att börja leta efter din nya används, bil (inte är det en oxymoron?). Leta efter några av de mindre populära, men fortfarande funktionella, tillförlitlig och säker varumärken. Du kommer att spara lite pengar till exempel, genom att avstå från en Honda för en Nissan, eller hoppa över en Toyota och landning i förarsätet på en Mazda. En annan sak att tänka på är att dagens fordon håller upp anmärkningsvärt väl med långt över 100.000 miles visar på vägmätaren. I själva verket kan de fortfarande ser och kör nästan nya till denna siffra. Så, låt inte några miles skrämma dig. Du köper bilen för vad den har lämnat, inte vad den har.

När du hittat en bil som verkar passa dina behov, finns det några saker du bör kontrollera att du i själva verket att få en bra, billig bil, inte bara en billig bil. Söka en som har väl tagit hand om är viktigt. Medan dagens fordon är anmärkningsvärt robust, behöver de regelbundet underhåll för att säkerställa att de kommer att tillhandahålla de tjänsteår som de är kapabla.

De kan köras som schweiziska klockor, med högt utvecklat, interna delar snurrar omkring i en fin koreograferat, balett, men som exempel på modern teknik kan förvandlas till en hög med mycket dyra skräp om det inte får den vård det känns som den förtjänar . De delsystem för moderna bilar är mycket dyra. Det är inte ovanligt att en överföring att kosta mellan $ 3.000 och $ 6.000. En motor kan ställa dig tillbaka nästan $ 10.000. Den moraliska här är att en bit av noggrann undersökning kan du spara en stor huvudvärk senare. Du måste agera som en hästhandlare i det gamla väst. Titta på den gamla flickan att vara säker på att du verkligen vill ta med henne hem.

När du är ute och handlar, bör du definitivt kolla bilens historia. Du kan upptäcka alla möjliga hemskheter som gömmer sig i det simpla förflutna. Carfax fungerar mycket bra för detta. Ta med en bärbar dator eller mobila enhet för att komma åt webben när du är shopping. Du kan få obegränsad användning för en månad för ett ganska rimligt pris, så att du kan kolla in ett stort antal potentiella fordon som du vill köpa.

När du faktiskt tittar på bilen, knäböja och synen ner bilens kropp linjer. Om de är vågigt eller om du kan se uppenbara brister i färgen, är chansen att bilen har skadats och repareras vid något tillfälle. Ett annat knep är att ta med en liten magnet med dig. Om bilen har metall som blivit reparerad med spackel spackel, kommer magneten fäster inte till reparation så bra som den gör till andra delar av kroppen. Krypa under bilen och kolla ramen eller unibody medlemmar för några tecken på böjning, korrosion eller andra skador. Se om det ser ut som bilens undersida har varit platser du inte skulle ta en bil som du älskade.

Pop öppna huven. Drag ut stickan för att kontrollera oljan. Se om oljan är mellan “add” och “fulla markörer, och om det är svart eller en fin, gyllenbrun. Om det är tjockt och svart, förmodligen oljan har försummats. Kontrollera att se om det finns någon vit substans blandas med oljan. Det är oftast kylvätska. Det är inte tänkt att vara där med motorns olja. Om det är, det finns en trasig packning eller en ännu mer allvarliga motorproblem. Det kommer inte att vara en billig bil, men det kan vara en billig.

Kontrollera däcken för ojämnt slitage. Om däcken behöver bytas snart kan det inte vara en trivial kostnad på många bilar. Du kan spendera $ 350 – $ 600 på en ny uppsättning av trappsteg, monterade och balanserade. Det kan också vara en indikation på ett större problem, såsom en suspension eller inriktning fråga. Det kan också betyda att bilen har förlist i det förflutna och inte repareras korrekt. Bilens däck är oerhört viktigt för fordonssäkerhet, hantering, bromsning och acceleration dock så inte snåla om du behöver lägga på en ny uppsättning däck. Bara vara säker på att du använder det faktum i era förhandlingar.

Du måste bestämma var du vill leta efter din bil. Du kan välja en privat fest. Du kan ofta få en hel del från en privat fest. Se om du kan upptäcka deras skäl för att sälja bilen. Viss insikt här kan avgöra om du har en mycket motiverad säljare och ger dig övertaget i förhandlingarna. En annan fördel med att köpa via en privat fest är att du ofta får bilens tjänsten poster. Dessa kan öka försäljning för dig senare och belysa eventuella tidigare problem.

Du kan naturligtvis köpa från en återförsäljare. Det finns hundratals massor fullmatat med bra begagnade bilar i de flesta storstadsområden. Du kommer inte få så bra en del från en återförsäljare (?) I de flesta fall, men du kommer inte att behöva möta 46 olika säljare heller. Dessutom kan du få möjligen någon form av garanti för återförsäljare erbjuder en. Om du väljer att använda dig av en garanti, läs hela avtalet vewy, vewy carewfuwy. Många av dem täcker bara saker som invändigt smorda delar, och lämnar andra områden i avslöjats bilen.

Den andra nackdelen med att köpa din begagnade bil från en begagnad bil återförsäljare är faktiskt att göra med återförsäljaren. Många av oss har en motvilja att sitta vid försäljning skrivbordet, eller i F & I kontor, och med goda skäl. I många fall, vi får utnyttjat. Face it, förhandlar säljare bil erbjudanden för en levande. De gör det dussintals gånger i veckan. Du, å andra sidan, kan bara hitta dig själv i den positionen med några års mellanrum.

Du kan också köpa din billiga, begagnad bil från en auktion. Det finns många olika typer av fordon auktioner. Många brottsbekämpande organ sälja fordon konfiskerats enligt egendom förverkande lagar. Dessa lagar ger myndigheterna att hålla egendom av dem som greps för en rad olika brott, särskilt narkotikabrott. Om förövaren hade stolthet i sin tur, kan du få en mycket trevlig bil. Andra auktioner hålls att avyttra fordon beslagtas av tulltjänstemän, övergiven vid bogsering yards, eller att tillfredsställa avseende skatter. Du kan också hitta fantastiska erbjudanden på auktioner som hålls för att likvidera fordonsflottor av stora företag, såsom telefon-och energibolag. Det är inte ovanligt att bilar som skall säljas för betydligt lägre än vad de skulle i någon annan marknadsplats, ofta endast pennies på dollarn ..

Nackdelen med auktioner, du gissade rätt, du vet ingenting om dessa bilar. Dessutom kan du inte köra dem i de flesta fall. I de fall där man kan köra dem, kommer du bara vara tillåtet att ta dem för en långsam snurra runt auktionen gården. En annan nackdel är inventering urval på många fordon auktioner. Urvalet kan variera bilda utestående till mycket begränsad. Vet du vad, men? Många begagnade bilar på återförsäljaren partier finns på auktioner. Återförsäljarna hålla denna lilla hemlighet undangömt säkert avstånd inne i sin lilla bok med tricks. Om du kan få din nya bil på en auktion kan du betala vad dealern lön, ibland mindre.

Nästa gång du behöver köpa en billig, begagnad bil, kom ihåg att det är en för dig där ute någonstans. Du behöver bara hitta det. Kom ihåg, billigt och bra!