Hur mycket ska jag be om min bil

Den svåraste delen av att sälja en bil är att bestämma det begärda priset. Därför att du aldrig vill att begära för mycket att avskräcka köpare från förfrågning bilen, å andra sidan, aldrig vill du be för lågt och har köparna undrar om de eventuella problem som bilen kan ha. Den viktigaste faktorn här är att vara klok, och testa vattnet på din lokala marknad. För vad det är värt, kan det vara bra för dig att veta att den vanligaste orsaken till förseningar i att sälja en bil överprissättning.

Det första du behöver göra är att forska det belopp som ställs av återförsäljarna för en bil som din. Jag är inte på något medelvärde tyder på att du är att be om ett lika stort belopp, utan du bör åtminstone be om 15 procent mindre att dealern frågar. Din nästa säkert kort är att söka din lokala begagnad bil notering, och få en uppfattning om prissättningen, försök att komma ut med ett genomsnittligt belopp. Nu när du har bedömas enligt marknaden, vända sig till experterna på den blåa boken för en korrekt värdering av din bil. Slå upp den privata parten värdet i blå boken. Kom ihåg, för att nämna priset i annonsen, eftersom det är ett bra försäljningsargument.

Det sista steget är att skriva upp reklam som kommer att sälja bilen, vara ärlig, ge en detaljerad utvärdering, och tala om eventuella problem med bilen kan ha, bör du också vara beredd att kompensera köparen för approximerade värdet av reparationer, dock gör inte dra av den av den ursprungliga begärda priset, snarare tala om mellan raderna. Sist men inte minst, om du vill få en massa samtal nämnde att du kommer att ta det bästa erbjudandet, annars, om du letar efter seriösa köpare bara, säger att det är icke förhandlingsbart.