inte hyra en bil utan att veta dessa 10 things_

De flesta av oss använder bekvämligheten med en hyrbil när du reser och vanligtvis väljer en hyrbil på måfå precis utanför flygplatsen eller tågstationen. Nu är det annorlunda kan du ordna att hyra en bil på nätet och ange din plocka upp och släppa av poäng. Det finns kataloger där många företag finns med och du kan enkelt jämföra tjänster samt prissättning av olika biluthyrningsföretag.

Som en omdömesgill konsument skulle det vara en stor fördel om du höll i åtanke:

Ett. Som du behöver för att hålla pappersarbete redo innan du hyr en bil. Du måste vara över 25 år gammal, ha ett giltigt körkort, ha ett ID-kort som är allmänt accepterad, kanske ditt personnummer krävs också. Innan du gör arrangemang, kontrollera om ditt körkort är giltigt där du tänker gå. Annars måste du ansöka om nödvändiga tillstånd.

2. Ta reda på om bilen har för närvarande giltig försäkring och om det har gått en väg test nyligen. Fråga specifikt om bilens papper är i ordning och när det senast var servad. Överväga att välja skador täckning många uthyrningsfirmor göra erbjudandet för ett nominellt belopp.

Tre. Kontrollera vad hyrorna täcker och om det finns en extra avgift betalas för släppa av och hämta upp bilen. Vissa företag erbjuder tjänsten gratis medan andra tar ut en extra summa.

4. Fråga alltid efter bekräftelse på bokningen och läs igenom villkoren noggrant.

Fem. Kontrollera vad tankningen alternativ. De flesta uthyrningsfirmor erbjuder bekvämligheter som att få en bil med en full tank eller påfyllning av bränsle själv. Du måste bestämma vad som är mest genomförbart.

6. Alltid jämföra shop för bra priser. Om dina datum är flexibla be om specialerbjudanden och perioder rabatt. Uthyrningsfirmor kör också säljfrämjande stöd så se till att veta vad som erbjuds och hur det kommer att gynna dig. Om du bokar tidigt du kommer att få bättre priser än närmare tidpunkten för användningen. Priser varierar också beroende på vilken typ av bil du vill hyra. Fråga om du är berättigad till eventuella rabatter.

7. Välj en bil som kommer att uppfylla dina behov. Läs om bagageförvaring och rack, hur många bilen kommer sätet bekvämt, och huruvida eller inte aggregatet / luftkonditionering fungerar.

8. De flesta företag kommer inte att acceptera kontanter så att åtgärder för att utföra ett kort med en låg gräns för att göra betalningar. Även om ditt företag har en regelbunden kontrakt med hyrbil sedan använda deras relation att göra arrangemang. Du kommer att få bättre service samt en god takt.

9. Om du reser med en kamrat avgöra om följeslagare kommer att köra hyrbil också. Om ja be företaget vad deras politik beträffande en extra förare.

10. Ta ner 24/7 antal kundservice och siffror där biluthyrningsföretag människor kan kontaktas på en nödsituation.

De nycklar områden biluthyrning är bra kundservice, flexibilitet, bra bil val, och utmärkta villkor. Hyr en bil som gör din resa enkelt inte en mardröm.