jämföra stadsjeepar och minibussar

Har din familj började klämma in det gamla sedan som en flock sardiner? Har medlemmarna i grannskapet bilpool börjat titta misstänksamt på din misshandlade kombi? Kanske är det dags att pensionera den gamla familjens bil och flytta upp till en större bil. Ofta är valet för en mer rymlig familj fordon en toss-up mellan en sport utility vehicle (SUV) och en minibuss. Båda erbjuder flexibel passagerare och fraktgods, bekväm plats för fem till åtta, och baksätet underhållningssystem. Även om SUV har en något högre risk för rollovers än minibussar gör, är båda utrustade med liknande säkerhetsfunktioner, som exempelvis luftkuddarna och låsningsfria bromssystem. Så, som förtjänar att parkera i din familj garage? För att komma med rätt val, måste du titta på hur bilens styling, bränsleekonomi, passagerar-och lastutrymme, dragkapacitet och säkerhet kommer att passa din familjs behov och livsstil.

styling

Mer än en fråga om behov, är fordonets styling en fråga om personlig preferens. SUV vinner vanligtvis ut över minibuss när det gäller utseende. Med sin robusta, sportig design, en SUV utstrålar urban kyla, till skillnad från minivan, som ständigt förknippas med fotboll mammor och förorts samåkning grannskapet. De flesta män skulle rygga vid tanken på att köra en minibuss, så om din man skulle dela uppgiften att köra, kanske du måste prata ut med honom. Likaså skulle många tonåringar inte fångas döda kliva ut ur en minibuss, så om du skulle använda fordonet i huvudsak att släppa av och plocka upp din tonåring barn från skolan, skulle du behöva överväga sina preferenser, alltför.

Bränsleekonomi

Minibussar ger bättre körsträcka än stadsjeepar, som har ett rykte om att vara bränsleslukarna. Om du vill krama mer miles ut ur bensintanken, då en minibuss skulle göra ett mer ekonomiskt val än en SUV. Övriga ägande kostnader, såsom underhåll och försäkringar, tenderar också att vara högre för stadsjeepar än minibussar. Om du inte är villig att betala priset för att vara cool och snygg, är den praktiska minivan vägen att gå.

Passagerar-och lastutrymme

Sport Utility Vehicles och minibussar har jämförbara passagerar-och lastutrymme, men den rymliga interiörer av en minibuss kan vara en fröjd för unga barn. Till skillnad stadsjeepar, minibussar har också ett lågt insteg i höjd, så de är lättare för barn att klättra in. Minibussar “stora panoramafönster ger unga personer en bättre bild av passerande landskapet, därför hålla otåliga unga roade för en god del av attraktionen.

Dragkapacitet

Om du äger en båt och vill ta hela kullen för retreater helg segling, då skulle en SUV gör ett lämpligt val. Stadsjeepar har överlägsna bogsering kapacitet, så att de kan dra nästan vad som helst mellan en släpvagn och en liten båt. Annars, om du bara schlepping livsmedel och ditt barns fotbollslag, så det finns ingen anledning att förbise minivan.

säkerhet

Även om båda har jämförbara säkerhetsfunktioner, stadsjeepar har en högre rollover risk än minibussar. SUV anhängare motverka detta genom att påpeka att rollovers står för endast tre procent av alla trafikolyckor och hävdar att stadsjeepar ger utmärkt skydd av passagerare i två bilar krockar. Det återstår att se huruvida denna påstådda kollisionen säkerhetsfaktor överväger risken för rullning. Om hotet om välta olyckor håller dig vaken på natten, då en minibuss kan ge dig lite lugn i sinnet.