justera strålkastarna på din bil

Dessa enorma ögon lyste i mörkret.

De är helt enkelt strålkastarna på din bil. Det är faktiskt en lampa. Och bara genom själva namnet, det ligger i huvudet eller den främre delen av bilen. Naturligtvis har dessa monterats dit inte bara för estetiska ändamål utan också för funktionella ändamål. Dessa strålkastare hjälpa dig se vägen framför tydligt genom att tända upp och belysa vägen. I själva verket, strålkastarna är mycket viktigt under körning nattetid eller vid körning under dåliga väderförhållanden som kraftigt regn eller dimma dagar.

Om du tror att bara genom att sätta på strålkastarna på din bil, det skulle kunna lysa upp din väg fram till din destination. Tja, tänk om. Dessa strålkastare ska vara ordentligt installerad vid räta vinklar. Eller så kanske du kör med strålkastarna tända sidorna bara av vägen när de ska lysa upp vägen framför. Du kan göra justeringen själv genom skruvarna du hittar på enheten för strålkastarna. Det är bara en skruvmejsel som du behöver ta på en sådan uppgift.

För att kontrollera om du behöver justera bilens strålkastare, parkera bilen först någonstans där marken är platt. Se till att framsidan av din bil står inför en plan yta – en vägg, ett staket eller en garageport, kanske. Och sedan, slår strålkastarna på. Du skulle veta att de är korrekt monterade om de är rakt ens.

Om du tycker att de behöver lite trixande och justering, kan du sänka eller höja balkarna genom att lossa eller dra åt ställskruvarna i strålkastarna med din skruvmejsel. Justeringsskruvarna kan hittas vanligtvis på sidan och botten av strålkastarna.