kall luft intag körs på andra vind

Idrottare, och idrottsintresserade kanske, vet värdet av en andra vind. Det kommer till en punkt i en idrottares prestation när hans styrka kommer tillbaka till honom. Det bär honom att hålla sin ledning mitt i en orubblig opposition, eller på annat sätt ger honom en ny chans på tävlingen. Det kan vinna matcher. Om inte, går det att visa vad idrottaren är kapabel till. I båda fallen kommer en andra vind ned som något exceptionellt. Det blir en påminnelse om hur hårt de få bra idrottare försöker, deras hårdnackad segrar och nederlag, det går på att visa att idrottaren är någon som vet hur det är att prova.

Denna idé om en andra vind är inte förlorat i bilindustrin. Den levereras i fixering med luft och bränslemängd i bilens motor. Luft och bränsle utgör bilens förbränning material. Optimera deras flöde in i motorn, så de stora flyttfirma i hot rod konceptet säga, och fordonet står bättre chans mot någon enhet ansökan. Nedläggningen av förgasaren berättar om hur grundläggande att bränsle och luft borde levereras systematiskt. Separat bränsleinsprutning och kall luft insugningssystem är nu beståndet makten leverans metod för moderna bilar.

Den kalla luftintaget är som en ny uppsättning lungor för fordonets motor. Som underhood delarna tar värmen från motorns drift, blir luften för varmt för att vara användbar. I de flesta fall kan drivapplikationer påverka kvaliteten på luften som bilen andas in, liksom höjden, vädret är etc. Kall luft potent med syre. I sådan form ger det mer potentiell energi. Den kalla luftintaget drar syre-fyllda kall luft från utsidan av fordonet och in i motorn. Det blandas sedan med den optimerade bränsle från insprutningssystemet och den resulterande blandningen “hypercharge” motorn, kör den på en prestationsbaserad främjar bränna materialet.

Montering en kall tilluft i ett fordon kan också förbättra sin bränsleförbrukning. Med en stadig tillförsel av kall luft, är den optimerade bränslet i fordonets bränsleinsprutningssystemet inte slösas bort. När mindre och låg kvalitet luft kastas in på bränna materialet, är bränslet vid risken att slockna. Ju mer allvarligt hot av ett fordon utan en kall luftintaget systemet kommer dock inte möjligheten att slösa bort värdefull bränsle, men i möjligheten att få sin motor bryts av uppbyggnaden av putsade-out bränsle rester.

För närvarande finns det tre typer av kall luft insugningssystem tillgängliga. The Ram kall luft intag system ger möjlighet att generera stor mängd hästkrafter. Den tas bort från motorrummet att dra i fräschare, kallare luft. Det kommer dock med nackdelen av vatten exponering och skräp blockering. Den öppna delen kall luft intag och de förseglade kall luft insugningssystem, å andra sidan, byt bilens luft box med en återanvändbar luftfilter, rör och kopplingar. Utan luft rutan, de kall luftintaget får tillgång till all den omgivande luften i motorrummet, samtidigt upphävt den varma luften som kan leda till effektförlust.