kan GM flytta berg för att fånga den coola faktor

Självklart, att General Motors Corp strävanden med all kraft behålla sin tron ??som den största biltillverkaren i världen. Men för att göra det, måste GM upptäcker först den svala faktor formel för att locka höften och unga generationen Y.

GM infiltrerade YouTube med “The Sweet Escape” och sätta pop rock / sångerskan Gwen Stefani i en taxi-gul Chevrolet Tahoe sport utility vehicle. Det låter också rapparen Jay-Z för att skapa en speciell blå färg för Denali SUV. 50-Cent, en populär rappare, gjorde en visning på GM utställning på mässan för att kolla prestanda modeller av Pontiac G6. Bortsett från dessa viktiga händelser i spetsen automaker också ett stjärnspäckade evenemang för att lyfta den mycket slutsatsen North American International Auto Show (NAIAS). Alla dessa och fler är GM: s strategier för att koppla den gäckande cool faktor att wow den nya generationen av chaufförer, som är väsentliga för den biltillverkare regeringstid.

Den automaker är också utöva ansträngningar att återuppfinna sitt sortiment för att göra den mer effektiv, säker, funktionell och tilltalande speciellt till ungdomar. Kritiker i branschen ifrågasätter förmågan hos biltillverkaren att göra hip hända. Andra säger att biltillverkaren är byggd på massa överklagande och berömd mer för trend-följande istället trendsättande.

GM har att utöva ansträngningar för att få det feisty ingrediens i sitt sortiment under ganska lång tid nu. Tyvärr visade de flesta av sina ansträngningar för att vara meningslöst. Arbetet med att lägga finess och flytförmåga ibland misslyckas dåligt. Dock är biltillverkaren förlora inte hoppet, och är villig att utöva extra ansträngning för att äntligen hitta rätt ackord.

“Alla vill vara unga och hippa,” sade Dino bernacchi, GM chef för branding och underhållning. “Alla vill vara ungdomlig och må bra och leva ställföreträdande genom dessa kändisar. Visst, kritiserar alla det, men då kan vi inte få våra ögon på det.”

Den biltillverkaren lyckats ge en bild vändning när Cadillac förvandlas till Hollywood hip-hop varumärke val med Escalade SUV som sin frontlinjen. Det var inte väntat av vissa kritiker i bilindustrin. I själva verket kan även de mest skarpsinniga marknadsföring analytiker inte kunde förutse omvandlingen. Numera är det biltillverkaren försöker att återuppleva milstolpe med andra produktlinjer.

Hittills är GM framgångsrik i att uppmärksamma entusiaster det enda problemet nu är uthållighet. Den nyligen hölls bilen och modevisning, för en, har samlat överväldigande uppmärksamhet i media. Som ett faktum, prunkade GM-modeller i nämnda show publicerades av kända amerikanska tidningar som USA Weekly magazine.

“Det var en dag där man kunde hantera eller begränsa word of mouth om vad som sägs om ditt varumärke, men det är över”, sade Timothy Blett, ordförande i Doner reklambyrå i Southfield, vilket skapade Mazda “zoom, zoom, zoom “-kampanj. “Om din produkt anses ungdomlig, finns det kommer att bli mer tryck, mer surr på Internet. Att betraktas höften av ungdomskulturen skapar ytterligare PR i några av de mest kraftfulla former av kommunikation.”

GM vet att förändra allmänhetens uppfattning är ett av de största slagen som det har att övervinna för att få en positiv nordamerikanska turnaround. Även behåller biltillverkaren sin högkvalitativa standard när det gäller bildelar, ergonomi, säkerhetsfunktioner och mer, det kommer också att lägga tonvikt på design och styling för att skapa en större kundbas. GM uppfattar som sa funktioner är nyckeln till att vinna företräde för de unga bil fanatiker. Målet är inte så enkelt som att sätta ihop sofistikerade bildelar som den uppgraderade EBC Greenstuff, Vortec överladdade motorer och andra skärande bekvämligheter kant, det har något att göra med att erbjuda det bästa av alla världar kopplade till fordonstillverkning.

GM är en institution i branschen. Men bara några amerikaner ser på bilden så smickrande när det gäller styling och design. Att vända bilden, är GM utnyttjar både konventionella och okonventionella metoder. Användningen av stjärnan effekt är den mest uppenbara. På senare tid har det presenterat helt nya Buick Enclave med Tiger Woods, en berömd golf spelare.

“Det är bara något som folk anslutna till kändisar och har alla som vill ha mer. Men det måste finnas en balans. De kan inte se ut som de är shilling produkten. Du får skaffa hippare och trendigare med bilarna, och vi är, “bernacchi avslutade.

“Du kan inte göra allt det här och sedan komma ut med intetsägande produkter,” konstaterade Erich Merkle, auto analytiker på IRN Inc. i Grand Rapids. “Du måste kunna backa upp det.”