kinesiska lastbilar som ska byggas i USA

Bil företag har investerat i Kina, men Tiger Truck vägrar att gå med strömmen. Nyligen meddelade lastbilstillverkaren att de kommer att producera kinesiska lastbilar i USA monteringsfabriken kommer att ligga i Jasper, Texas.

I en ceremoni för att tillkännage byggandet av monteringsfabriken, var ägare av Tiger Trucks, Texas kongressledamot Kevin Brady, och andra statliga tjänstemän närvarande. De meddelade gemensamt att Tiger Lastvagnar blir tillverkning av lastbilar som är designade av den ChangAn Automobile Group och det är Kinas tredje största lastbilstillverkare.

“Med så många amerikanska tillverkare som investerar i Kina, är jag särskilt glad över att investera i USA, anställa skickliga amerikanska arbetare och leverera förstklassiga produkter tillverkade här för vår marknad i Amerika,” säger Mike Ward, grundare och VD för Tiger Trucks. “Medan andra försöker köpa billiga delar från Kina, söker vi viktiga OEM-och inköpsavtal med viktiga amerikanska leverantörer. Jag kunde inte vara mer nöjda med vårt långvariga samarbete med ChangAn som leder till denna historiska första. I vår terrängfordon klass, har Tiger varit först att bygga en automatisk växellåda, 4-hjulsdrift, diffspärr, eldrift, hybriddrift, och nu kommer vi att vara den första att leverera sann “Made in USA” fordon med en kinesisk arv. Vår starka återförsäljarnätverk och snabbt växande antal användare verkar gilla det vi gör och nu kan vi göra det ännu bättre, “Ward tillade vidare.

Monteringsfabriken ska byggas i Jasper kommer att producera fordon i början av 2008. Omkring 80 procent av de fordon som ska monteras på Jasper anläggningen kommer att vara för export. Tiger Trucks meddelade att de initialt har planerat att tillverka två lastbilar plattformar.

Den första plattformen kommer att stödja Champ – en full-size pickup som kommer att finnas i antingen 2-dörrars eller 4-dörrars konfiguration. Leoparden kommer också att byggas kring samma plattform som Champ. Leoparden är endast för export och kommer att utrustas med en dieselmotor, dubbla bakhjulen och andra funktioner som gör den till en effektiv på vägfordon.

Den andra plattformen är ännu inte namngiven, men den är gjord för medeltung lastbil. Fordonen ska byggas runt den andra plattformen kommer inte bara byggas för export, men kommer även att finnas tillgängliga på den amerikanska marknaden.

Kongressledamoten Brady uttryckte känslor av gemenskap i sitt tal vid tillkännagivandet ceremonin: “Med alla alternativ i Nordamerika tillgängliga för Tiger Truck för platsen för denna viktiga anläggning som betjänar en stor del av den internationella marknaden, är vi särskilt nöjda med att detta märkliga anläggningen var nu omgiven av en ivrig och skicklig arbetskraft placerat som det är att träffa så många av era strategiska mål. Allt om Texas firar denna historiska första med Tiger och vi ser fram emot många bra saker att komma. ”

Precis som det sätt en Toyota stötfångare skyddar motorn, kommer byggandet av monteringsfabriken skyddar även intresset för kvalificerade amerikanska auto arbetskraft.