kom du att upptäcka de tvåäggstvillingar i utställningslokaler

Om du är en die-hard bil aficionado, kan du vara en av dem som ser fram emot att se nya koncept och fabrikat. Du kan också vara en av dem som skulle förlora sin väg bland de hundratals modeller som visas i utställningslokaler.

Varför? Eftersom bilar blir mer och mer lika. Faktum verkar vara förstoras dessa dagar så mycket att på avstånd, kunde utländska varumärken förväxlas som Detroits egen. Vissa är som tvåäggstvillingar så att när du är i en utställningslokal, vara mycket försiktiga. Du kan sitta på en felaktig display område.

Tänk på Nissan Altima Coupe. Det ser mycket ut för Infiniti G35 och den är avsedd att vara en glimt av den 2: a generationen av modellen. Men säljer den förre tusen dollar mer. Den Altima sägs vara en fortsättning av Nissan “blodslinje” som har börjat 1957 med Bluebird. Coupe konkurrerar med Honda Accord, Hyundai Sonata, Mazda6, Mitsubishi Galant och Toyota Camry.

Honda Accord, en kompakt halvkombi kan också förväxlas med vissa Acura (Hondas exklusiva varumärke) modeller. Förvirringen över modeller från samma biltillverkare existerar i decennier nu. I själva verket är det en av de bekymmer som hemsöker Detroit biltillverkare fram till nutid. Detta faktum har tvingat dem att tillverka olika versioner av fordon under flera varumärken. Å andra sidan, är japanska biltillverkare behålla sina magra laguppställningar. Dock är den senare införa närvarande nya modeller som kan orsaka oavsiktlig dubbel-tar.

Europeiska biltillverkare som BMW är också rider på hypen. BMW tillverkar Mini Cooper och dess 1-serie bilar också tävlar i USA för liknande marknad. Toyota och Lexus också rida på trenden. Den automatiska trenden, enligt analytiker, kallas “varumärke stöta.” Det händer när biltillverkare driva ett varumärke eller namnskylt i en ny riktning för att öka eller minska priset i hopp om att locka fler kunder och förbättra sin ställning i branschen. Vanligtvis biltillverkare genomföra processen gradvis som att införa mer kraftfulla motorer och sofistikerad design.

“Du ska flytta bilen halvvägs av ett varumärke kortplats och i annat märke plats,” sade David E. Davis, redaktör för den slingriga vägen, en online-bil magazine. “Det har effekten av att flytta bilen upp en nivå till nästa prisklass eller nästa storleksklass.”

Fenomenet bör inte förväxlas med “badge engineering.” Det senare talar för att samma fordon och sälja den under en eller flera namnskyltar. Det kan innebära förändringar i bildelar och tillbehör såsom EBC Redstuff eller med ett annat namn.

En bra anledning till varför “varumärke stöta” förekommer är på grund av den ständiga utvecklingen av bilindustrin. Marknaden skiftar till effektiva, snygga och kompakta bilar så de biltillverkare har att underhålla förändringar vara givande i sina respektive segment. “Vi sitter i stiltje,” sade Wesley Brown, en branschanalytiker med Iceology Incorporated, en marknadsföring företag baserat i Westwood, Kalifornien

Biltillverkare säger att likheten av Altima och G35 är så slående. Men Nissan tjänstemän insisterar att det finns tydliga skillnader mellan märkena. “Det finns en skillnad i hur fordonen känner när du kör dem,” sade en Nissan talesman Fred Standish. “Det är mycket viktigt att dessa märken vara tydliga och ha distinkta identiteter.”

Honda, å andra sidan, sade företaget inte är oroad över den nya Honda coupe stöta i Acura varumärke. “Det finns väldigt lite, om något, delas mellan de märken nu,” sade en Honda talesman, Chuck Shifsky.

BMW har redan erfarenhet av att sälja 1-serien och Mini i Europa, Michael ganal, en BMW styrelseledamot, sade i en intervju förra året. “Deras karaktär är så olika att de inte överlappar varandra,” Mr ganal sagt. Men BMW säljer inte en kombi-enhet i USA, där sådana bilar har en lägre anseende än sedaner, konstaterade han.