kontroll av drivrem

Om bilägare märker att det finns en skrika under huven på bilen, det finns en stor chans att drivremmen är antingen lös av skadade. Detta bälte driver luftkonditionering, vattenpump, servostyrning, servobromsar, generator och andra apparater fordon. Det finns några fordon som drivs med hjälp av en lång serpentin bälte och det finns andra som verkar på ett system som är två-bältade. Irregardless av typen av drivremmen att ett fordon använder huruvida en en eller två-systemet, kan bandet gå sönder, även om dess livslängd är 50.000 miles, vilket sedan kommer att resultera i vissa system inte fungerar. Banden bör kontrolleras regelbundet för att fastställa om apparaten slits, nött, spröd eller slitna, irregardless hur gammal remmen är.

Det finns flera sätt på vilka bandet kan kontrolleras och ändras, om nödvändigt. Det första steget innebär kontroll bältet när motorn har stängts av. Om hela bältet längden inte kan ses på en gång, kan tändningen behöva stötte ett par gånger så att motorn kan vända tillräckligt nog för alla bandets sektioner som ska inspekteras. Hela längden på bältet utanför bör kontrolleras för att fastställa om det finns några revor eller sprickor i ytan. Efter detta sker bör en snitt av bandet vridas ut gentemot individen inspekterande bältet, med fingrarna, så att undersidan kan betraktas. Denna sida är tänkt att vara smidig och flexibel när filt. Om det finns en skinande och hård yta, innebär detta då att remmen är sprött och gamla. Om bältet är gammalt eller sprött, kallar bandet för byte även när det inte finns några andra tecken på slitage.

Hela innerytan kontrolleras sedan försiktigt med varje avsnitt granskas en i taget. Många band har trappsteg som är över bälten undersidan. Detta hjälper till att gripa remskivorna. Om det finns slitna fläckar, revor, sprickor eller platser att slitbanan bryts av eller slits kan bältet visar tecken på sviktande eller halka, vilket betyder att den behöver bytas ut. När du går för ett oljebyte i servicecenter, bör staten av bandet också kontrolleras.

Om en bil servicecenter inte är utrustad för att ersätta eller byta bälten bilfärd, bör det inte bli lättnad på helt och hållet som ett problem kan förbises. Många centra kan påpeka det uppenbara slitna komponenter som en service till kunden, men på rutinkontroller som regelbunden linjetrafik, de sällan utför de förväntade normer. Det finns inget behov av att anställa en mekaniker att kontrollera bandet, eftersom det är lätt att följa de ovannämnda förfarandena. Bandet kan lätt tas bort för att ändra genom att helt enkelt släppa spänningar och sedan glider den gamla remmen från remskivorna. Avlägsnandet metod beror på fästet typer och hårdvara som håller tillbehör på plats. Kontroll en drivrem är ett obligatoriskt krav för bilägare att undvika förebyggas olyckor.