kontroll under bilen

Mycket som bilens exteriör och interiör behöver regelbunden kontroll, måste de delar som finns i din bil också religiösa kolla upp. Den utmärkta utseende både inuti och utanpå är värdelösa om de enligt delarna inte är i gott skick. Så se till att allt är markerad när man gör underhåll.

Generellt sett är under bilen inte mycket saker att underhålla. Dock kommer behålla de under bildelar lägga komfort under körning och kommer att lägga till en bättre prestanda för din bil.

Bland enligt bil del, det viktigaste är däcken. Det är de som håller bilen på vägen. Betalar mycket uppmärksamhet till dem kommer att förhindra allvarlig däck problem som så småningom kan leda till bil sönder. Kvaliteten och kostnaden är två saker som en bil ägaren oftast anser när man väljer rätt däck. Men framför allt, räknar kvalitet en hel del. Till det mesta av dina däck, är det bästa man kan göra för att få dem roteras och balanserade på en regelbunden basis. Detta görs vanligen var 7500 miles. Genom att göra detta, är du säker på att de kommer att pågå länge.

Notera att ett balanserat däck minimerar stress och påfrestningar på stötar, stöttor, och delar styrning i allmänhet. Detta gör att balansera väldigt viktigt i bil underhåll. Och för att förlänga livslängden på dina däck och underhålla bränsleekonomi, hålla däcktrycket som specifikation.

Bromsarna är det näst viktigaste i bil del. Genom att ha dem på service vid de intervall av 15.000 miles, kommer du vara säker på sin högsta prestanda. Dessutom kan en rengöring av bromsbelägg och rotorer eller skivor kommer att säkerställa att de är tysta, slits jämnt och fungerar, vilket banar väg för en mysig körning.

Ett annat exempel på en automatisk del som kräver regelbunden kontroll upp är batteriet. Se alltid till att batteriet vätskan utjämnas till hela linjen och att anslutningarna är rena och snöfria. Den övre delen av batteriet måste också vara rena för att förhindra läckage av ström mellan terminalerna. Varje 7.500 miles, bör denna kontroll göras.

De differentiella vätskor måste också vara i prioriteringslistan. Genom att göra så, kan det bidra till att bilens längre livslängd. Ändra fluidumöverföringsanordning fallet samt om din bil är fyra eller fyrhjulsdrift.

Avgaserna ska naturligtvis aldrig tas för givet. Se till att de alltid är rena och rost fri. Kontrollera din instruktionsbok om din bil kan använda alternativa avgaser varumärken som ett avgassystem halvsats. Tänk också på serviceschemat att säkerställa regelbundet underhåll.

Motoroljan och filtret måste bytas varje 3000 miles eller 3 månader. Batteriet byts var 7500 miles eller 6 månader och rotation och balansering av däck måste också göras vid dessa intervaller. Den spolning och påfyllning av transmissionsolja samt utbyte av transmissionsfilter görs varje 15.000 miles eller 1 år. Också gjort vid dessa intervaller är ersättare för luft och vätska filter, PCV och paus elementet och service av bromsarna.

Spolning av kylvätska och bromsvätska, byte av kylvätska och kolbehållaren filter och påfyllning av bromsvätska utförs var 30.000 miles eller 2 år. Vid dessa intervaller fördelarlocket, rotor och ledningar, tändstift och differential / transfer case vätska ersätts också.

Att ha kunskap inom ramen bil underhåll är ett måste för alla förare. Detta ger dig lägre kostnader i reparationer och inte bara garantera utmärkta köregenskaper och komfort. Viktigast är att din säkerhet garanteras när alla bildelar fungerar väl.

Var det innanför, utanför under din bil, kontrollera att varje enskild detalj är i gott skick för att försäkra vinster i din dyrbara investeringar – din bil.