kontrollera din tändstift

Om du vill att din bil att hålla dig så länge som möjligt, så måste du göra det en punkt att hänga på allmänt underhåll. Komma gas och oljebyte är egentligen bara början. Det finns mycket mer att göra. Bilägare behöver hålla en checklista för underhåll artiklar att hålla dig uppdaterad på. Kontrollera dina tändstift är en av dessa saker som är nödvändiga för livslängden på ditt fordon. Om dina tändstift inte fungerar så kan det leda till ytterligare problem med din bil. Förhindra att det händer genom att inspektera ditt tändstift regelbundet.

När det gäller att kontrollera dina tändstift, bör du göra en punkt för att göra det var 10.000 miles eller så. Om du försummar att göra detta kan du vara ledsen senare. Om du inte kör bilen 10.000 miles i ett år så ska du kolla tändstift en gång om året. De tenderar att behöva bytas vartannat år eller så eller var 20.000 miles. Även om du inte har problem med din bil, pluggar gnistan ändå behöver bytas och hållas underhållen.

Innan du når under huven på din bil, kontrollera att den är avstängd och att motorn är kall. Du riskerar att bränna dig om du når in medan det fortfarande är varmt. Du bör använda färgad tejp att märka tändkablarna så att du kommer ihåg var de går tillbaka in när du tar ut dem. Vrida och dra tändkablarna är allt du behöver för att få ut dem. Var försiktig så att du inte förstöra någonting. Om du märker någon form av smuts eller skräp efter att ha tagit ut dem, rengör dem med ett vakuum av något slag.

Du måste vara noga med att kontrollera instruktionerna för din bil så att du vet hur gapet ska vara. Du kan få en mätare tändstift för att se till att gapet är på rätt avstånd. Det finns ofta ett klistermärke under huven som talar om rätt steg att ta i detta avseende. Kontrollera din manual om inget klistermärke eller om du är osäker.

Du måste belägga nya tändstift med speciell olja som kallas penetrerande olja först. Var försiktig när du sätter nya tändstift i bilen. Du måste göra det på rätt sätt så att du inte gör ett misstag och har bilen inte fungerar korrekt. Tändstift som har en packning ska dras åt ett kvarts varv åt ett halvt varv med en spärr. De som inte har en packning bör vändas en sextondel av en sväng.

Om du inte är helt säker på hur du kontrollerar dina tändstift, be en mekaniker som du känner och litar på att visa dig hur det görs. Några av dem kommer inte att ha ett problem att göra detta. Se till att det är en professionell som har ett bra rykte. Underhålla tändstift är avgörande för bilens effektiv drift.