köpa bilar på nätet

Även med den senaste kraschen i dot.com världen, är bilen eftermarknaden hitta sin e-handel nisch. Som konsumenter spenderar mer pengar på nätet, är den ledande traditionella återförsäljare så hängiven som någonsin för on-line-kanal.

För de konsumenter som gillar att mixtra med själva bilarna, information online webbplatser är precis vad de behöver om ett problem uppstår de arenâ € ™ t säker på. Men eftersom de flesta konsumenter don € ™ t veta för mycket om sina bilar, de uppgifter platser ger nog av en bakgrund för en konsument ska kunna gå till verkstaden med tillförsikt och tillräcklig kunskap för att låta mekanikern vet whatâ € ™ s går vidare. De flesta konsumenter känner sig som om de blir lurade när det gäller bildelar och reparationer, så bakgrunden information gör dem att känna sig mer tillfreds och ger dem med en grov uppskattning av vad prisklass att förvänta.

Medan vissa företag har precis börjat komma igång, andra är redan där. Dessa företag erbjuder endast information, konsumenten måste gå till affären eller återförsäljare för att köpa bilen. Bilföretag, dock integrera bygg-din-egen bil funktioner i webbsidor. Enligt en undersökning utförd av CarPriceCheck.com, bilmarknad intelligens specialister, kommer 44% av konsumenterna köper deras nästa bil på nätet.

I undersökningen konstaterades att av de som köper på nätet, skulle de flesta köpa från tillverkaren, vilket är goda nyheter för dem. Så, som Internet spelar en allt större roll i konsumenternas medvetenhet om fordonsindustrin information, är eftermarknaden platser börjat erbjuda produkter, och även tillverkare erbjuder byggs på beställning bilar på rad