köpa en begagnad bil spara på avskrivningar

När det blir dags att en köpa en bil, är den stora frågan, “begagnat eller nytt?”

Köpare väljer begagnade bilar betydligt oftare än nya. Edmunds.com uppskattar att år 2006, köpte amerikanerna cirka 44 miljoner begagnade bilar jämfört med cirka 17 miljoner nya bilar. Den beräknade genomsnittliga begagnad bil pris: $ 13.900. Den beräknade genomsnittliga nybilspriset är mer än dubbelt så mycket: $ 27.800.

Den främsta orsaken till den kraftiga nedgången mellan nya och begagnade bilar är avskrivningar. Smarta shoppare som utnyttjar detta kan köpa en “nyare” begagnad bil för mycket mindre genom att vänta ett år eller två.

När du finansiera en bil, kom ihåg att du kommer att betala för mer än bilen. Du kommer också att betala för kostnaden för krediten, som inkluderar ränta och andra avgifter lån. Tänk på att årliga procentsatser är högre och perioder lån kortare när du köper en begagnad bil än när man köper nytt.

bilvård tips

När du köper en begagnad bil, skulle du vilja att det ska hålla längre än din bil lån. Här är några tips från AAA för att hjälpa dig att hålla din bil på vägen för kommande år:

– Bra underhåll. De flesta förare byter olja oftare än de behöver men inte rotera sina däck så ofta som de borde. Korrekt rotationsriktning kan lägga till så mycket som 10.000 miles till livet av en uppsättning däck.

– Kör motorn i några minuter innan du sätter på värmare, luftkonditionering, vindrutetorkare och andra tillbehör. Påskynda med en kall motor kan orsaka tidigt motorfel.

– Om din bil har bränsleinsprutning, hålla tanken minst en fjärdedel. Kurvtagning med en nästan tom tank stör flödet till bränslepumpen.

– Titta efter sprickor eller glapp i motorn bälten. Brutna bälten är en viktig orsak till vägkanten haverier.

Du kan börja söka efter begagnad bil finansiering genom att fylla i formuläret på Preapproved Autos.com. Även om det kan du läsa mer om att köpa en begagnad bil.