köper din tonåring sin första bil

Minns du köpa din första bil? En del av det kanske kommer ihåg det som om det hände i går, och vi alla vet en bil entusiast som minns den dag de första bilköp tydligare än deras bröllopsdag …

Att köpa din första bil som en tonåring är utan tvekan en spännande tid i en ung människas liv. Det symboliserar självständighet och utveckling in i vuxenlivet. Men med den spänning och spänningen i en bil kommer en mycket allvarlig risk för fara. Med bilolyckor är en ledande dödsorsaken bland tonåringar i Australien, är det viktigt att se till att bilen de väljer är både billigt och säkert.
Här är några saker att se upp för när hjälpa din tonåring köpa sin första bil.
pris
Många tonåringar inte har en mycket stor, regelbunden inkomst, så priset är en viktig faktor. Om de inte känner dig säker på att förhandla bilpriser själva, erbjuda sig att gå tillsammans med dem för att se till att de inte blir mobbad eller överväldigad och förvirrad av alla siffror.

storlek
Eftersom din tonåring har troligen precis börjat köra, måste du komma ihåg att de måste hitta en bil som de kan bekvämt köra. Något för stor kan det vara svårt att styra och park och det är osannolikt att behöva något så stort som en 4WD ändå. Mindre bilar kan också vara mer bränsleeffektiva.
utseende
Naturligtvis estetik inte är en helt irrelevant övervägande. Precis som alla bilförare, bör du hitta något som du gillar utseendet på, och att du ska vara stolt och säker på att köra. För en begagnad bil, kan utseendet vara också en indikation på dess skick och hur bra det har tagits om hand av sin tidigare ägare.
Att hålla dessa saker i åtanke när man hjälper till att hitta den perfekta första bilen för din tonåring kommer att säkerställa att de får en säker, kostnadseffektiv bil, och att du får sinnesro när dina barn är på väg.
Säkerhet betyg
Som nämnts tidigare, trafikolyckor är en mycket verklig risk förknippad med att köra, så det är viktigt att kontrollera alla säkerhetsdetaljer varje bil du se. Online bil tidskrifter och webbplatser erbjuder aktuell säkerhets betyg och recensioner på de flesta bilmodeller, så kolla på nätet om du hittar något du gillar. Den Australasian New Car Assessment Program (ANCAP) är den go-to oberoende webbplats för säkerhets betyg på hundratals bilmodeller.

ålder
När du köper en begagnad bil, utföra alla de kontroller som du normalt skulle i fråga om att om bilen har haft några tidigare olyckor, hur gammalt det är och hur väl den har varit servad och omhändertagen av ägaren. En tonåring kommer inte att ha råd att regelbundet reparera och serva en gammal bil som håller bryta ner, och som förälder, du förmodligen inte kommer att vilja betala för det heller. Online-webbplatser kan enkelt hjälpa dig att hitta begagnade bilar i Perth, WA, eller någon annan större stad i Australien, men se till att be ägaren massor av frågor.