kör automatiska retro bilar på regnperioden

Faktum automatiska retro bilar lovar att vara mer bekväm än de manuella retro bilar. Dock kräver automatisk retro bil särbehandling på ovänliga vädret. Regnperioden ger ofta en pool av vatten och även översvämningar. Följande är de steg du bör göra för att hålla bilarna säkert och bekvämt samtidigt som drivs genom höga pölar:

• Undvik att klampa in i pölar som har djup mer än hälften av däcket.

• När du kör en bil genom en pöl av vatten, ställning kugghjulen i “L” (låg) eller “2” med ett konstant varvtal under 2000, så att vatten inte kommer in i motorn genom luftfiltret och avgaser.

• Tvätta undersidan av bilen omedelbart efter passage genom pölar, så leran och vattnet inte förorenar motorns området.

• Kontrollera alltid kvantitet och kvalitet av transmissionsolja. För att kontrollera dem, bör du öppna pinne av växellådsolja mätsticka (mätsticka) och se om oljan blir missfärgad. För automatiska bilar som använder transmissionsolja i den typ av livstid (inte mätsticka), bör checkup för oljekvalitet höras till den formella verkstaden. Om överföringen oljefärg är grumlig som mjölk, har vatten kommit in i sändningen.

• Starta inte motorn och kör din automatiska bil om det har kommit in vatten i motorn. Du bör kontakta formella verkstaden omedelbart utföra checkup på bilen och be om hjälp “hålla” bilen in i garaget.

Om du har gjort steg, hoppas dina automatiska retro bilar kommer att vara långvarig.