körlektioner – spara pengar med privat praktik

Dagens förarprov är den svåraste körprovet någon tar körlektioner i Storbritannien någonsin har haft att ta. De dagar att lära sig att köra i 10 timmar är borta sedan länge. När jag passerade mitt körkort var det 25 minuter långa. I mitt lokala område fanns det inga dubbla körbanor, eller by-pass. Det var hälften av antalet rondeller och som för trafiken, well, två bilar familjer var fortfarande i minoritet. Testet består av en grundläggande test av kompetens och endast 2 av tre manövrar. Men testet var mycket svårare än det min far gick 1962, och så fortsätter det.

Jämför detta med dagens test …

40 minuter lång, 2 av 4 manövrar, ett komplett utbud av vägtyper – enkel / dubbla körbanor, enkelspåriga landsvägar, rondeller i alla storlekar, flera körfält trafiksystem, och stora flöden av snabbrörliga trafik. Allt detta kan leda till problem för erfarna förare än mindre en novis förare.

DSA har på sin hemsida att det krävs i genomsnitt 45 timmar av professionella körlektioner i kombination med 22 timmars privat övningskörning att passera dagens körprov. I min erfarenhet mer “fokuserad” privat övningskörning en person får mindre professionella körlektioner de behöver och därför kommer att spara pengar. Med tanke på den genomsnittliga tim körlektion priset är ca £ 25.00, om du multiplicera det med 45 betyder det att din genomsnittliga personen kommer att spendera ca £ 1100, exklusive eventuella bedömningskriterierna avgifter. På samma sätt som vi har läxor i skolan att expandera på vår kunskap om ett ämne, bör privat övningskörning göra samma sak för körskicklighet. Körning är en praktisk färdighet så till sin natur att det krävs övning för att få det rätt.

De flesta erfarna förare kommer att erkänna att de har dåliga vanor, och många går så långt som att säga att de aldrig skulle passera dagens körprov! Detta är förmodligen sant för de flesta förare på vägen vare sig de erkänner det eller inte, och eftersom körprovet ständigt uppdateras och ändras för att spegla förändringarna i väg och lagar trafik, hur många “erfarna förare” faktiskt vet vad som krävs av någon som tar dagens test. Lösningen är då att ta råd om vad man ska undervisa antingen från en professionell eller från en publikation, eller båda.

2 timmars körning praxis för varje 1 timme av professionella körlektioner kan resultera i åtminstone halvera kostnaden. Jag har känt elever som har gått på 10 lektioner eftersom de gjorde en 1 timmes privat körning session varje dag. Thats 300 £ början till slut, inklusive test-avgifter! Bättre än £ 1100 + vi beräknat ovan.

Det blir värre om du är förälder och du har två, tre, eller fyra ungar! Hur ger du få dem alla utbildade?

Genom att göra det själv!

Som nämnts ovan finns det två sätt att göra detta …

Köp en bok om att lära sig att köra och göra det helt själv

eller om det känns alltför skrämmande …
kombinera privat praktik med boken och några professionella lektioner.
Så om du undrar hur man gör lära sig att köra mer överkomliga, och överväger eller inget att göra det själv, få lite råd om vad man ska undervisa och ha en go. Många människor lär sina barn att köra mycket framgångsrikt, och är det enda sanna sättet att spara pengar på körlektioner.