lättmetallfälgar nytta

Vad är lättmetallfälgar?

Fälg (ibland kallad fälgar) är hjul för bilar tillverkade av aluminium eller magnesium eller en blandning av båda.

Tills nyligen har de hjul som kommer utrustade med biltillverkarna att deras dagliga bilar varit standard ‘stål’ hjul. Detta är fortfarande fallet med många tillverkare men fler och fler nu erbjuda aluminiumfälgar som standard eller som tillval. Stålfälgar är mer slitstarkt och mycket billigare att passa än lättmetallfälgar men i de flesta fall är tyngre, mindre attraktiva och mindre i bredd och diameter än lättmetallfälgar.

Vilka är fördelarna med passande fälgar till min bil?

Generellt lättmetallfälgar är lättare och mycket mer attraktiva än deras stål motsvarigheter. På grund av deras lägre vikt lättmetallfälgar kan ge bättre styrning och kan också förbättra bilarna acceleration. Dock kan vissa lättmetallfälgar vara tyngre än motsvarande stål och kära och kan inte ge några märkbara vinster i hantering eller prestanda.

En annan fördel med att uppgradera dina hjul är att de är mycket mer attraktiva än standard tillverkarens hjul ger en mer unik och dyr utseende till din bil. Det vanligaste skälet till att folk köper fälgar är för kosmetiska ändamål snarare än för sin prestanda. Lättmetallfälgar finns i många intrikata mönster, storlekar och utföranden från aluminium till krom och spinning mönster hjul (även känd som spinnare).

Lättmetallfälgar förbättrar också värmeavledning från bromsarna som minskar risken för bromsfel i svårare körförhållanden. Dessutom, såsom aluminiumfälgar är i stort lättare än vanliga hjul de normalt minskar bilarna ofjädrad vikt. Detta innebär att den roterande massa vid ändarna av upphängningsmekanismen reduceras ger en förbättrad styrkänsla och bromsning svar.

Eftermarknad hjul

Det finns ett stort antal av eftermarknaden hjul finns i alla storlekar och för nästan alla bilar. Det finns många eftermarknaden hjul märken, några av de mest kända och populära varumärken är BBS, Donz, Wolfrace, Rennen, Zen och Konig bland många andra. Även om många tillverkare nu ger aluminiumfälgar med sina bilar, dessa är ofta som tillbehör eller på top-end modeller. Generellt enda lyx och prestanda bilar levereras med aluminiumfälgar som standard.

Eftersom de flesta bilar kommer med de vanliga stålhjul, många bil entusiaster väljer dessa eftermarknaden hjul för att förbättra utseendet på sina bilar eller sin prestanda och enklare hantering och fjädring. Eftermarknaden hjul industrin är en enorm marknad och köpa eftermarknaden hjul har blivit en del av popkulturen. Bil entusiaster vill ha de bästa, mest exklusiva, dyra och största hjul för sina bilar.