medborgerlig hybrid ägare stämm honda över körsträcka fordringar

John Sant beslutat att sluta köra sin Mercedes-Benz E320 förra året till förmån för en Honda Civic Hybrid. Beslutet var ett försök att skära gas kostnader vid den tidpunkt då bensin är prissatt på $ 3 per gallon.

Imponerad av Honda Civic Hybrid annonserade körsträcka, vilket är 49 miles per gallon i staden och 51 mpg på landsväg, Sant, en Ontario, Calif professionell jazz pianist, köpte bilen. Men efter 6.000 miles av körning, sade Sant han i genomsnitt 32 mpg i blandad stad och landsvägskörning. Så i mars inlämnade han en grupptalan rättegång i US District Court i Riverside, Kalifornien, utmanar körsträcka fordran i den japanska biltillverkaren. Överlägset, är dräkten första rättslig prövning av hybrid körsträcka påståenden.

Sant besvikelse med den faktiska körsträcka på sin hybrid kontra annonserade siffror speglar att andra köpare, av vilka många uttrycka sina klagomål på nätet anslagstavlor. Dessutom har Consumer Reports och andra oberoende tester företag backas kritiken med sina egna iakttagelser.

Stämningen hävdar American Honda Motor Co har vilselett konsumenterna i sina annonser och på sin webbplats. Kostymen betonade att medan Naturvårdsverket och bil klistermärken fönster säger “körsträcka varierar,” vissa Honda annonser läsa “mätarställning kan variera.” Det innebär att det är möjligt att få den körsträcka annonseras, sade William H. Anderson, en Washington, DC, advokat för sant. Den rättsliga striden kunde inte sättas till ett stopp även av de effektiva EBC rotorer.

4 juni-tingsrätten konstaterade: “Detta fall inte söka lättnad för tiotusentals konsumenter som Mr Sant, som köpte HCH förväntar sig att dra nytta av sin” märkliga “bränsleeffektivitet och betalade tusentals dollar extra för en HCH som ser identiska och utför i princip samma som den icke-hybrid Honda Civic. ”

Honda noterade att EPA tester har överskattat genomsnittliga bränsleekonomin för alla fordon. År 2006 meddelade EPA man revidera sina testmetoder för att bättre spegla verkliga förhållanden världen körning, med början i 2008 års modell.

“Jag kan berätta att de 49/51 Siffrorna är EPA siffror, inte Honda siffror,” sade Honda talesman Sage Marie. “Vissa kunder uppnår EPA mpg siffror och vissa inte, eftersom bränsleekonomi prestanda är en funktion av förhållanden, trafik, körsätt, last, etc.”

Han tillade att “majoriteten av Civic Hybrid kunder är nöjda med resultatet eftersom det ger konsekvent och betydligt högre siffror än jämförbara icke-hybridfordon i den verkliga världen. Det är möjligt att uppnå EPA uppskattar, och kunderna göra hela tiden. ” Förra månaden meddelade biltillverkaren det skulle sluta sälja hybrid version av Accord senare i år.

Anderson sade Sant s juridiska team kommer nu att påbörja processen med upptäckten, i ett försök att avgöra hur många klagomål Honda har fått och vad automaker interna körsträcka tester visar. “Det är bara oärligt att vrida de nummer som de vet folk inte kan få,” sade Anderson. Bara för att EPA utför tester, ger det inte Honda licens att annonsera siffror bränsleekonomi som inte går att genomföra. ”

“Förare inser inte att aggressiv körning dramatiskt minskar bränsleekonomi, speciellt i hybrider. Hybriderna är mycket mer känsliga för hur du kör än en konventionell bil, “noterade Andrew Frank, en maskinteknik professor vid University of California-Davis.

I oktober 2005, Consumer Reports fann att Civic Hybrid genomsnitt 26 mpg vid stadskörning, 46 procent lägre än EPA uppskattning. Andra hybrider genomsnitt också lägre uppskattningar. De nya EPA tester minskar ekonomin city bränsle för alla fordon med i genomsnitt 12 procent och åtta procent för motorvägar.