miljöeffekter på din bil

Vardagliga din bil är bombarderade med en mängd främmande ämnen i miljön. Föroreningar från regn, luft och väg allt kommer starkt påverka kvaliteten på din bils utseende. När denna förorening fäster på bilens finish, kommer oxidation ställa in. När oxidation uppsättningar i, kommer bilen att förlora mycket av sin ursprungliga lyster. En tråkig och blek yta kommer snart att ersätta det en gång glänsande och våt look.

Så hur vet du om din bils färdiga oxideras? Bara gå ut och känna färger finish. Om det känns grov eller ojämn, du vet att din bil har påverkats av dessa föroreningar. Tack och lov, har bilvård industrin tagit upp denna fråga, och det finns några bra alternativ för att hålla din bil avslut förorening-fri.

Många auto entusiaster idag kommer att använda en lera bar att bidra till saneringen oxiderade ytor. Det är bokstavligen en bit lera än du plattar ut och gnida över ytan på din bil. Det är en metod för att på rätt sätt med lera barer. En av de bästa steg-för-steg-guider som jag har hittat på Internet idag är Autopia. Du kan se guiden här. Jag rekommenderar starkt att du besöker denna guide innan du går ut på din bil och med hjälp av metoden lera bar.

Efter användning av lera bar, se till att följa upp med en tvätt, och sedan med ett högkvalitativt vax för att lägga ett skyddande lager på ditt färgens yta. Detta kommer att lägga till några livslängden på din bils liv.

Nu, för dag-till-dag underhåll, är ett bra sätt att hålla föroreningar från bilens yta genom att använda en vattenfri biltvätt. Eco Touch distribuerar en lättanvänd, spray-on, torka av produkten. De aktiva ingredienserna i formeln arbete som både en vattenfri biltvätt och måla underhållare.