miljöfördelar skrotning bilar

Fordon som kan vara mycket skadliga för miljön om de inte hanteras korrekt. Detta är syftet med återvinning fordon så att det mesta av bilen är fragmenterat och återanvändas för att undvika skador på miljön genom deponier. Jag skulle föredra att skrota min bil i stället kassera det på något annat sätt, av följande skäl.

Med rätt skroten eller bil skrotning företag, upp till 98% av ditt fordon kan återvinnas när du säljer skrot bil till dem, enligt återvinningssystemet de använder. Allt från bilbatteriet till bilnycklarna bearbetas och återanvändas. Detta sparar mark från föroreningar och blyförgiftning.

Bilen batteri, till exempel, innehåller mängder av bly syror som måste neutraliseras, och plastdelarna separeras och renoverade. En bil har också gott om glas från vindrutan, speglar och lökar bil, som måste kasseras. Om vindrutan är intakt, kan den återanvändas på en liknande typ av bil, men om inte, kan den pyrde och användas som nya glas för andra ändamål, inte bara i fordonsmontering.

Bilen använder också massor av vätska, som kylmedel, bränsle och oljor, vilket också kan förorena mark och vatten källor, och utgöra ett hot mot människor, växter och djur. Dessa fordon vätskor innehåller många andra kemiska komponenter, som måste filtreras i vätskor som kan återanvändas eller tas bort på ett säkert sätt. Smörjoljor för motorn måste också återvinnas korrekt.

Det finns massor av plastdetaljer i en bil, som i säten, instrumentpanel och många andra delar. Huvudkomponenten är PVC, som kräver att återvinnas. Det bästa sättet att på ett säkert sätt göra sig av plastdelar är genom att smälta dem att bilda nya plaster som kan användas för många andra ändamål. Samma sak gäller för de metalldelar på bilen, vilket är ca 70% eller mer i varje givet fordon. Metaller kan smältas, renas och återanvändas i många andra branscher också.

För dessa ändamål, är det bäst att återvinna din gamla bil genom att sälja det till en junk yard eller skrot bilföretaget att göra din del i bevarandet av miljön.