motorn Kontrollera tips för en begagnad bil

Är du köpa en begagnad bil? Det är viktigt att göra en personligen kontroll i dagsljus – för att leta efter tecken på att fordon som tidigare har varit i en olycka. Det är också värt att göra en snabb kontroll under huven. Även om du kommer att få en professionell mekaniker att kontrollera fordonet (som rekommenderas om du köper en bil från en privat säljare) – gör din egen motor check kommer att ge dig förtroende för att bilen väl har tittat efter före du gör ett erbjudande.

Vad du ska titta efter under huven

Kontrollera oljan – med motorn avstängd, lokalisera oljestickan. Torka den ren och sedan sätta in den i motoroljan. Du kollar att nivån på olja är på en full nivå. Titta på oljans tillstånd – är det golden eller svart? Mörka och låg oljenivå finns tecken på att bilen inte har blivit ordentligt omhändertagen eller förbrukar alltför olja.

Kontrollera efter läckor – även om motorn har nyligen schamponeras (fallet med många begagnade bilar som säljs av återförsäljare) bör du kolla efter läckor. Shine en ficklampa under bilen och leta efter några pölar eller pooler av vätska. Du bör också kontrollera de nedre delarna av motorn och transmissionen – allt ska vara torr.

Undersök de inre motordelar – om du kan, skruva av oljelocket (med motorn avstängd!) Och blicka in de inre delarna – de ser rena? Överdriven olja grime beläggning av motordelar eller runt locket innebär att oljan är ganska smutsiga och bilen förmodligen inte har tittat som det borde ha varit.

Vad du ska titta efter när motorn är igång
Innan du går för en provkörning, slå på motorn och leta efter följande:

Dashboard ljus – granska instrumentpanelen för varningsindikatorer – såsom check olja och kontrollera motorn ljus. Du kommer också vill hålla ett öga på dessa när du är faktiskt på väg.

Motorljud – lyssna efter eventuella säregna motorljud. Klick, smällar, visselpipor kan vara tecken på motorproblem. Fråga om alla ljud och om du är osäker eller inte får ett tillfredsställande svar, får en professionell att ta en titt.

Förutom en motor kontroll, kommer du vill se till att din bil har en ren bil historia. Få en REV check eller VSR kontrollera att fordonet är fri från varje utestående skuld. En bil historia rapport kommer också att ge dig en lista över alla kända Vägmätaravläsningar och låta dig veta om fordonet har någonsin rapporterats översvämningsskador eller tidigare har skrivits bort eller blir stulen.