trotsar alla storlekar mini bevisar sitt värde

Sälja 5 milj och 3 tusen enheter under sin tid, kallas den lilla bilen Mini bevisar att storleken är definitivt ingen grund för makt eller försäljning priser. Mini tar rent kakan och är den överlägset mest populära brittiska-made bil någonsin producerats, händer nedåt. Banar väg för en generation av platsbesparande front-wheel-drive layout bilar är Mini beaktas och ikon på 1960-talet. En otvivelaktigt revolutionära och distinkt bil, skulle de flesta tror inte att det skapades först bara som svar på en olja försörjningskris.

Mini har utformats för BMC av en Sir Alec Issigonis, som var känd för att ha enastående kunskaper med att designa små bilar. Det blev uppenbart snart nog att Issigonis är en naturbegåvning på uppgiften. Projektet var taggade som projekt ADO15, vilket innebär Austin Ritningsnummer Office projektet 15. På grund av bränslebrist orsakad av Suezkrisen in1956, tog försäljningen andelen stora bilar en otrolig dyk, och Leonard Lord (som då var en enväldig chef för BMC) förordnat att något görs, och det hade bättre göras snabbt. Herren lade grundläggande konstruktionskrav: modellen måste ingå i en låda som mäter 3 x 1,2 x 1,2 meter och att passagerarutrymmet ska ockupera 1,8 meter ut från 3 meters längd. Och på grund av den korta budgeten för modellen, Herre fastställt att motorn måste vara en befintlig enhet.

Teamet som arbetade på Mini är så liten som modellen är. Bestående av endast en handfull människor, inklusive Jack Daniels, som arbetade med Issigonis på Morris Minor, Chris Kingham, Issigonis ‘före detta kollega tillbaka på Alvis, fyra tecknare och ett par teknologer. Den ursprungliga prototypen av Mini var först klar i oktober 1957 och fick snabbt ett smeknamn: “The Orange Box”.

Bortsett från att vara en kulturell ikon, blev Mini ett sätt uttalande under 60-talet och 70-talet. Många kändisar radade Minis anpassas av berömda brittiska tränare byggare, de mest anmärkningsvärda som inkluderar Peter Seller, Ringo Starr, John Lennon, Marianne Faithfull, och George Harrison. Peter Säljarens mini var wicker side-kassett och byggdes av Hooper, Rolls Royce karosseribyggare. Denna Mini dök upp i Säljarens filmen “A Shot in the Dark”. Säljarens fru, Britt Ekland, ägde även hennes egen Mini de Ville med en särskild bakre kombi dörr, byggd av Radford. Radford byggde också Mini de Villes för John Lennon och Marianne Faithful. Den psykedeliska Mini som gjorde ett framträdande i Beatles filmen “Magical Mystery Tour” ägdes av George Harrison, som tog hand om det och hade det återställt.

Överkomliga priser, enkel stil, och lätt uppnås används Minis gjort det en favorit val för kroppen ersättare. Ett antal extravagant modifierad Minis omfatta främjande stint för Outspan företag, som använde Minis som bas för tre street-rättsliga bilar tillverkade för att se ut som jättelika apelsiner, en Mini som var gjord för att likna ett korsvirkeshus stuga.