underhåll av fordon råd

När det gäller underhåll av fordon du kan spendera timmar lutad över handböcker för att hjälpa dig. Men det finns gott om platser på nätet som erbjuder enkla och enkla steg att följa som gör att du ska kunna utföra de mer grundläggande typer av underhållsåtgärder som kommer att hålla din bil i toppskick.

Men det är inte bara råd tillgängliga för att utföra allmänt underhåll av din bil finns det några webbplatser som erbjuder råd om tvätt, städning och göra detaljer eller pin striping på fordonet också. Men i denna artikel kommer vi att ta en titt på några av de mer viktiga jobb underhåll av fordon som man ska lära sig om och försöker göra för sig själv. Visst genom att göra dessa jobb själv du kan hamna spara dig pengar varje år eftersom ingen längre kommer du att behöva betala en mekaniker att göra dem åt dig.

Varje 5000 miles är det en bra idé att rotera däcken på din bil också, vilket innebär att byta de till vänster för de till höger. Plus när du tar bort däcken tar bort eventuellt damm som samlats på bromsarna. Detta är avgörande eftersom dammet innehåller alla typer av objekt som om de lämnas på kan faktiskt hindra dem från att fungera så effektivt som de borde. För att rengöra bromsarna allt du behöver är en fuktig svamp som doppats i rent kallt vatten.

När det gäller att kontrollera trycket i däcken detta bör göras en gång i veckan. Lågt däcktryck kan ha en effekt på bränsleekonomin för din bil och det kommer att bli svårt att hantera och attraktionen kommer inte vara så bekväma. Kontroll däcktrycket är mycket enkel att göra och säkerligen har du ingen ursäkt för att inte göra det. Även kontroll av däcktrycket är det också en god idé att kontrollera mönsterdjupet på däcket. När den faller under en viss nivå så är tid att ordna att få däcken ersätts.

Idag faktiskt kontrollera djupet av slitbanan på ett däck har blivit ännu enklare eftersom de flesta kommer med slitlister inbyggda i dem. Så fort du märker den första delen av slitage bar börjar visa igenom på däcket då du vet att det är dags att få den utbytt. Det är mycket bättre om du byter alla däck samtidigt även om det kan vara dyrt det kan hamna sparar du pengar på lång sikt.

En annan uppgift som du kan lära dig att göra själv är att kontrollera de olika banden som löper runt vissa trissor i motorn. Tyvärr är dessa bälten är sannolikt att förgås när de placeras under mycket extrema tryck och om inte ersatts och paus kan leda till allvarliga motorproblem som kan kosta betydligt mer än de få pounds bältet kostnader som skall repareras. Det är bäst om du inte kan kontrollera bältena själv du ordnar en mekaniker att göra det varje 25.000 miles och sedan få dem ut var 50.000 miles.

En annan uppgift som du själv kan utföra när det gäller underhåll av fordon är att kontrollera oljenivån. Även detta bör göras regelbundet helst varje vecka eller månad skulle vara perfekt. Om det finns för mycket eller för lite olja i motorn kan detta leda till problem senare. När du kontrollerar oljenivån i motorn är det bäst att du gör det när bilen är parkerad på en plan yta. Också aldrig göra kontrollen när motorn är varm efter bara drivs utan gör det antingen när motorn har svalnat eller är kallt.

Hitta oljestickan bör inte vara ett problem manualen för fordonet ska visa dig exakt var det ligger i förhållande till motorn. Ta ut och torka sedan med en torr trasa och sedan lägga tillbaka i att se till att det har skjutits hela vägen i. Anledningen måste du torka av pinnen efter att dra ut det från början eftersom hela pinnen kommer att täckas in olja. Nu dra ut den och kontrollera oljenivån genom att titta på markeringarna på stickan. De höga och låg oljenivå märken kommer antingen att betecknas med punkter eller streck på pinnen eller med bokstäverna H och L.

En annan sak du bör regelbundet kontrollera i din bil när det gäller underhåll av det är hur mycket köldmedium. Återigen måste du titta i bilens instruktionsbok för att upptäcka var kylvätskebehållaren ligger faktiskt i motorrummet på din bil. Generellt är fastbultad på en sida av motorrummet och flaskan är normalt halvtransparent.

Som med kontroll av oljenivån när du gör denna uppgift bil underhåll du behöver för att låta motorn kylas innan du kolla upp det. På utsidan kommer det att finnas markeringar som visar de låga och höga nivåer och helst bör det finnas tillräckligt med kylvätska i behållaren som sitter mellan två av dessa. Anledningen till att du inte kontrollera nivåerna av kylvätska i bilen medan motorn fortfarande är varm är den i radiatorn kommer att bli varmt och om du tar av locket för att kolla upp det då ångan kommer att släppas som kan sluta up bränna dig.