undvika att köra böter och poäng genom att köra säkert

Det finns många förare i Storbritannien som har någon form av körning fällande dom mot sin licens, kan det vara från en fortkörningsböter eller köra mot rött ljus men i allvarligare fall kan det finnas drivrutiner med fällande domar för rattfylleri och sms under bilkörning. De allra flesta brittiska bilister har inte medvetet gjort något av dessa och så kommer att ha en ren licens och alla de förmåner som följer med det som kan omfatta:

• Inte behöva betala böter
• Billigare försäkringspremier
• Bättre utsikter till arbete (vissa yrken kräver en ren licens)

Det finns många sätt att förhindra att få böter och poäng straff som folk pratar om, några av dessa är mindre än lagliga själva. Den viktigaste punkten för att göra klart är att det enda sanna sättet att undvika dessa påföljder är att se till att du kör säkert och se till att du inte utvecklar några dåliga vanor när man kör.

Styr din hastighet
Den hastighet som du kör på ska vara på eller strax under hastighetsgränsen för vägen du kör på. Du måste hålla huvudet kallt om dig som hastighetsgränser kan förändras plötsligt, ganska ofta när hastighetskameror lurar precis runt hörnet. Tycker inte det är ok att öka din hastighet när vägarna är tyst som det är inte en ursäkt. En annan sak att komma ihåg med hastighetsgränser är att du bör se till att du inte kör för långsamt, det kan vara lika farligt som fortkörning under vissa omständigheter som andra bilister kan kämpa för att mäta dina rörelser som kan leda till någon form av olycka.

Var medveten om vägen
När lära sig att köra vi uppmuntras att använda våra speglar och att signalera väl innan vi byter körfält eller göra en vändning. Efter att ha passerat sina förarprov många förare glömma detta råd och utveckla dåliga vanor över tid och från andra förare. Du måste se till att du fortfarande är fullt medveten om din omgivning, för om en bil plötsligt stannade framför dig, skulle du behöva reagera snabbt för att undvika att köra in i baksidan av dem.

Se till att du tar hand om din nuvarande bil så när det är dags att köpa en ny bil, kan du leta för att få det bästa erbjudandet inbyte. Om du krävs finansiering, men har svårt att hitta rätt affär för dig, handla på nätet där det finns bil kredit planer och bil erbjudanden finansbolag som kan hjälpa dig finansiera köpet.