upplever audi a4 från Passat och tillbaka

Ibland kan en automaker kommer att introducera en bil baserad på den plattform som en “mindre” modellen. Normalt är denna plan används när kostnaderna behöva sänkas att realisera verkliga besparingar. Teorin är att den gemensamma plattformen kan finjusteras tillräckligt för att skilja den exklusiva modellen från den ordinarie. Lägg i läder, en spänd suspension, och uppgraderade alternativ motoranläggning och du kan nog dra bort det. För Audi, tillät införandet av den helt nya Audi A4 under mid1990s den tyska biltillverkaren att kapitalisera på framgången av Volkswagen Passat, en midsize bil från sin europeiska kusin. Planen fungerade, men det var bara en tillfällig flyttning. Låt oss ta en titt på Audi A4 och dess uppgång till toppen av tyska bilindustrin excellens.

För år, Audi 80 definieras de mindre bilar i Audis line up. I början av 1990-talet, var den åldrande modellen i behov av uppdatering och själva namnet skulle behöva ändras med två siffrig alfanumerisk modellbeteckning nyligen antagits av Audi. Kostnadstryck, gjorde dock utvecklingen av en helt ny från-the-marken-up modellen omöjlig. Istället knackade Audi Volkswagen och bygger den ursprungliga Audi A4 på den framgångsrika VW Passat.

Plattform delning har varit vanligt bland biltillverkare i generationer. General Motors sprider regelbundet det plattformar över varumärket linjer medan Toyota och Honda har lärt sig att deras respektive Lexus och Acura lyx gör kan dela mycket med sin höga kvalitet och framgångsrika vanliga märken.

Ändå är de hjul autodom vänder alltid och den ursprungliga Audi A4 är nu i sin fjärde generation och bygger på sin egen plattform. Faktum är den nyaste Audi A4 delar ingenting med sin VW kusin och redo hållet att göra strid med BMW 3-serie, Mercedes C-klass, Volvo S60 och Cadillac svenska byggda BLS.

Så, vad dagens Audi A4 ägare får för pengarna? Ganska mycket! Läs på:

Ett val av tre modeller, inklusive en sedan, en vagn, och en cabriolet

Två motorn val: en 2.0L I4 och en robust 3.2L V6

Framhjulsdrift eller quattro fyrhjulsdrift

En uppsjö av olika växellådor inklusive manuella, automatiska och manumatic Växelreglage

Stora säkerhetsinsatser inklusive power assisted säkerhet begränsningar, huvud och sida krockkuddar, låsningsfria bromsar

12 sätt elmanövrerad stol för föraren

Läder, aluminium och klä möten

Premium 10 högtalare ljudsystem

16 tum, talade fem lättmetallfälgar

Base priserna börjar runt $ 28.000 för sedan och klättra till drygt $ 37.000 för cabrioleten, alla priser är något lägre än konkurrerande modeller från Mercedes och BMW.

Lyckligtvis för Audi A4 älskare, är den tyska biltillverkaren håller inte stilla och planerna för en femte generationens Audi A4 pågår. Den nyaste modellen kan byta till bakhjulsdrift och en coupe erhåller seriös granskning. Oavsett om de slutgiltiga beslut, Audi A4 ägare vet att deras gynnade modellen kommer att hänga med i konkurrensen. Detta är goda nyheter för dem som vill ha en bil som innehåller tysk ingenjörskonst utan Mercedes eller BMW prislapp.