utforska miljöbilar

Gröna bilar är de fordon som utnyttjar alternativa energikällor, helt eller delvis, för att driva dem. Användningen av alternativa framdrivningssystem annat än fossila bränslen kan garantera noll till en mindre grad av koldioxidutsläpp – föra betydande bidrag till miljön. Några av de olika alternativa fordon att använda etanol, el, vatten, eller kan vara hybrider som är delvis fossila bränslen och delvis alternativ energi drivs.

Låt oss undersöka den grundläggande av dessa miljöfordon och göra en jämförande studie på dem.

1 electric

För människor som är på utkik efter ren, hållbar rörlighet, då EV drivs av elmotorer är den perfekta lösningen för dem. Den förbättrade energi-vikt-förhållande presenteras av Lithium-jon-batterier har sett deras utökade användning i EV. Men med dessa batterier kostar en premie, vilket innebär att kostnaden högre, finns det fortfarande en lång väg att gå för dessa fordon för att göra dem en hållbar lösning för den genomsnittlige konsumenten. Dessutom är det ren elbil kallas Neighborhood Electric Vehicle på grund av dess förmåga att endast tåla kortare resor, där de normala interna förbränningsmotordrivna bilar är mindre effektiva. Detta är mer sant i städer som är kända för wolf ner enorma mängder bensin för att driva motorn.

Men bränslecellsdrivna elbilar ökar i popularitet för sin bränsleeffektivitet än konventionella bilar. De koldioxidutsläpp dras ned av en 55 procent till 99,9 procent jämfört med dieselmotorer beroende på källa till elektricitet.

2 etanoldrivna fordon

Etanol eller etanol-drivna bilar kan göras för att köras på 100 procent alkohol eller bensin blandat alkohol bränsle. Den etanol för att driva fordon genereras från majs, sockerrör, ost vassle, bryggeri avfall, och avfall potatis eller cellulosa etanol från Woody gräs och andra biomassor. Fordon, som de flexibla-fuel-fordon, i allmänhet anta en 85 procent etanol och 15 procent bensin för att driva fordonet. Stater som Kalifornien följa ett system i vilket bensin erbjuds innehåller en liten del av etanol för att förbättra syrehalten i bensin, för att sänka föroreningar. Den E85 med 85 procent etanol är känt för att producera 85 procent mindre gifter, svavel och cancerframkallande ämnen – vilket resulterar i att sänka koldioxidutsläppen med 25 procent och utsläppen av växthusgaser med 35 procent. En övergång till E85 kan ta in en fem till sju procent ökning av hästkrafter, men en 10 till 20 procent nedgång i bränsleeffektivitet beroende på modell av bilen.

3 vatten-drivna bilar

Vatten-drivna bilar använder tekniken vatteninsprutning, annars känd som anti-detonant injektion, varvid vattnet får sprutas in i cylindern eller bränsle-luftblandningen att förbättra komprimering och kylning i förbränningsrummen. Eftersom antagandet av vatteninsprutning ökar oktantalet, kan bättre prestanda säkerställas genom att kombinera rätt teknik. Vatten är också infört i vätgasbilar som kräver det för att driva dem.

Även om dessa icke-förorenande energikällor ge ett betydande bidrag till världen idag, är det priset och det lägre antalet tankställen som drar många tillbaka från denna kapitalinvesteringar. Med regeringen komma med innovativa sätt att slå tillbaka denna nackdel, kan man säga att miljövänliga bilar sakta kommer att ersätta fullt bensinbilar i framtiden.

Hitta det bästa erbjudandet på auto försäkringsskydd du behöver. Besök oss idag för pengar att spara tips och få gratis offerter från respekterade försäkringsbolag för täckning du behöver.