välgörenhet bil donation – som välgörenhet ska du välja

Om du har gjort någon forskning på området för begagnade program bil donation då du vet att det finns många välgörenhetsorganisationer som har möjlighet att få din bil som en donation. Många är ivriga att ta bilen från dig men du kan inte bestämma vilken som är rätt välgörenhet att donera till. Efter allt du har bara en bil att donera och du vill att det ska göra skillnad. Så hur väljer du vilken välgörenhet kommer att bli värdig mottagare? Det finns några olika metoder du kan ta. Du kan:

Välj en slumpmässig välgörenhet
Den darttavla tillvägagångssätt kan vara så god som någon, särskilt om du tror att alla välgörenhetsorganisationer är lika förtjänta av pengarna och kommer allt lägga den till god användning. Då är din enda val är om du skulle föredra att välja en nationell välgörenhetsorganisation eller en som enbart är fokuserad på stat eller stad du bor i.

Om denna strategi tilltalar ta sedan upp en lista med välgörenhetsorganisationer som accepterar bilen donationer för den region du är intresserad av och bosätta sig på det första namnet som hoppar på dig.

Välj en du har en samhörighet med
Om din Aunty Betty dog ??i cancer då du kan känna att donera din bil till en Cancer Research Foundation för att kunna fortsätta det pågående sökandet efter ett botemedel är ett meningsfullt resultat för din begagnade bil donation. Eller kanske du har haft en hälso skrämma dig och vill gärna tro att om du gjorde råkar utveckla sjukdomen att alla tillgängliga resurser ägnas åt ett botemedel eller avhjälpande medicin.

Eller kanske du har sysslat med narkotika och vet vad en hal backe som kan vara och så besluta om en välgörenhetsorganisation som driver program för drogrehabilitering.

Välj den begagnad bil programmet välgörenhet med de enklaste förhållanden
Om bilen inte är igång då kan begränsa de välgörenhetsorganisationer som du väljer att donera din bil till. Du kanske vill kolla in deras pickup service för att se om det kommer att vara bekvämt att använda välgörenhet som du har valt.

Du kan välja den välgörenhetsorganisation som kommer att hantera din bil på ett sätt som du känner dig bekväm med
De flesta välgörenhetsorganisationer kommer att sälja din bil och använda intäkterna för organisationens program, men vissa kommer att använda bilen för att ge till andra som inte har råd ett motorfordon. Om du gillar tanken på att bilen används av någon annan som behöver det att få arbeta sedan leta efter välgörenhetsorganisationer som hanterar bilen donationer på detta sätt.

Om du inte har ett fast val i åtanke då du är bäst att läsa upp så mycket du kan om bil donation i allmänhet, sedan fokusera på välgörenhetsorganisationer som accepterar bilen donationer och komma med en lista över säga 3-4 välgörenhetsorganisationer. Nästa komma på webbplatserna för varje välgörenhetsorganisationer på din favorit och begränsa fältet till en som bygger på deras program bil donation förhållanden, hur du känner för det arbete som de gör och din totala känslor om organisationen.