välja bilmodell som passar dig

Samt modell val, bör de extra funktionerna i varje fordonstyp också övervägas i ditt val. Vilken typ av motor behöver du? Bensin, diesel eller hybrid makt? Behöver du ekonomi eller dragande kraft? Vilken typ av växellåda – automatisk, manuell eller automatisk manuell? Vad sägs om ljudsystem, luftkonditionering, och valfri klädsel? Den grundläggande fordonet paketet ofta inte kommer att innehålla många tillval som du vill, så du kan behöva utlägg mer pengar för att säkerställa att du får de funktioner du vill ha.

Funktioner åsido, vad bilen kommer att vara rätt för dig? Här är en kort neddragning på några populära bilmodeller och deras viktigaste egenskaper:

Ekonomi eller småbil – Denna modell är vanligtvis en liten två-dörrars halvkombi eller liten bil. Dessa typer av fordon erbjuder bra grundläggande transport och generellt leverera bra bränsle körsträcka. De är stora “stadsbilar” och är perfekt för korta resor med upp till fyra passagerare.

Ekonomi Crossover – Dessa bilmodeller har en mer funktionell kropp typ – tror “station wagon”. De har i allmänhet ett bra bränsle körsträcka, och kan bära fyra eller fem passagerare samt stuva vissa redskap. Ekonomi Crossover s är dyrare att ekonomin liten bil, men är mycket mer funktionellt.

Kompakt SUV – Dessa bilar konstruerade för mer robust bruk. Den kompakta SUV har ofta fyra-wheel-drive och kan hantera mindre än gynnsamma vägförhållanden, men är inte avsedda för tunga off-road bruk. Det finns vissa avvägningar i bränsleekonomi och högre priser bas jämfört med korsningar eller små bilar.

Mid-sized Coupe eller Sedan – Den Coupe har större dimensioner, mer innerutrymmen, mer komfort för passagerare och bättre för längre turer. Denna modell kan vara sparsam med lämpliga motor och transmission val. De basmodeller har ofta fler tillbehör och lyxiga men kostnaden är generellt högre än mer kompakta bilmodeller.

Medelstor SUV – Det är som det kompakta SUV, men med större dimensioner och är mer lämplig för off-road bruk, bogsering och andra tunga aktiviteter. Den mellanstora SUV kan bekvämt bära fyra av fem passagerare och deras redskap på långväga resor. Den stora nackdelen med medelstor SUV är bränsleförbrukningen – särskilt som vi ser bränslepriser och globala frågor uppvärmningen på uppgång.

Människor Movers – dessa van-typer av fordon har stora invändiga utrymmen och allmänt sits 07:55 passagerare plus lagringsutrymme. Den People Mover är lämplig för längre resor eller transporterar barnens idrottslag och all deras utrustning. Återigen är de inte så ekonomisk som den lilla bilen, men de är långt mer lämpligt för stora familjer eller täta transporter av grupper.

Sports Cars – Små, högpresterande fordon som oftast bara bära två personer bekvämt, men kan ibland ta upp till fyra. Sportbilar har minimalt lagringsutrymme och är en rolig enhet för automatisk entusiasten, men är inte så praktiskt för en familj.

Stor Coupes, sedaner och stadsjeepar – Dessa stora bilmodeller är som medelstora, men med större dimensioner och är i allmänhet ännu mindre bränsleeffektiva.