välja en ny bil som är rätt för dig

Idag är dagen som är oundviklig – den dag som din bil kommer inte längre att starta. Du gick upp idag i ett gott humör. Efter att få upp, äter du frukost och avresa till arbete. Innan du kom in i din bil en känsla av förnöjsamhet kom in i ditt huvud. När du kommer in i din S1 Jaguar, försöker du att starta upp det, men med noll lycka. Din bil helt enkelt inte kommer att komma igång.

Du får ut ur maskinen och du tittar under huven men du verkar inte kunna märka vad som är fel. Därför kan du ta din bil till bil mekaniker och han berättar nyheten att du inte vill höra: “Jag är ledsen, men din bil kommer att vara för dyrt att fixa – du måste få en ny istället”.

Det börjar då en ny resa: en resa för att hitta en ny bil. Så hur vet du vad maskinen är rätt för dig? Lyckligtvis här artikeln har komponerats för att hjälpa dig att lösa den här frågan. Det finns ett antal element som du kan tänka på när man köper en ny bil. Från “flashiga” sportbilar till stora bilar finns de för varje personlighet. Beroende på din personlighet och din livsstil, är detta ett kriterium punkt du kan tänka på när du väljer din bil.

Som ett exempel kan en mini-van eller en sport utility vehicle vara bäst för dig om du har en förlängd hushåll. Detta beror på att det kommer alltid att finnas en tid när du kommer att gå ut som en familj – oavsett om det gäller en resa eller för livsmedel – och självklart alla ska kunna passa in i din bil utan problem.

Alternativt kan en något dyrare sportbil till exempel som en Mustang eller en Camaro vara perfekt för dig om du är singel och har en bra summa pengar att avvara. Besitter en så bra bil ger ägaren en stor bild – något som många människor skulle definitivt vilja!

Men för varje bra punkt det finns ett negativt. Du kan behöva oroa sig för gas användning av sportbil. Och som ni vet bensinpriser är högre nu än de någonsin har varit. Därför om du vill vara kostnadseffektivt då du kanske vill överväga en mindre bil som är mer ekonomiskt, eller ta det ett steg över och köpa en hybrid.

Dessa är bara några förslag för att få dig att tänka vilken bil man väljer. Sanningen är att du måste välja en bil baserad på din vardag. Få en penna och papper och skriv ner din budget, där du brukar resa till, hur många hushållsmedlemmar du har, tillsammans med en lista över positiva och negativa uppgifter om de bilar som du funderar på att köpa. Då kommer du att få en bättre uppfattning om vilken bil att köpa.