varmt väder den skyldige bakom elände bilbatteri

Sommaren är säsongen för stora problem bilbatteri.

Värme, inte kallt, förkortar batteriets livslängd, säger Bilvård rådet. Den genomsnittliga livslängden för ett batteri är tre och ett halvt år, och ännu kortare i varmare klimat.

Överdriven värme och överladdning är de två viktigaste orsakerna till kortare batteritid. Värme gör batteri vätska att avdunsta, som skadar den inre strukturen av batteriet. En felaktig komponent i avgiftssystemet, oftast spänningsregulatorn tillåter en för hög debiteringsgrad. Det är långsam död för ett batteri.

Statistik från 2005 medborgareromånad Bilvård inspektionskampanj show batterikablar, klämmor och terminaler befanns behöver underhåll i 13 procent av fordonen, och 7 procent av batterierna inte ordentligt intryckt.

För att få ut det mesta livet ur ett batteri, föreslår Bilvård rådet följande:

* Se till att elsystemet laddas i rätt takt, överladdning kan skada batteriet så lätt som undercharging.

* Om batteriet är den typ som måste toppade, kontrollera den regelbundet, speciellt i varmt väder. Fyll på destillerat vatten vid behov.

* Byt alltid ut ett batteri med en som är rankad minst lika hög som den som ursprungligen angetts.

* Håll batteriets ovansida ren. Smuts blir en ledare, som dränerar batteriet. Vidare, såsom korrosion ackumuleras på batteripolerna blir det en isolator, inhibera strömflöde.

Den Bilvård rådet är informationskälla för Be Bilvård Aware konsumentupplysning kampanj för att främja fördelarna med regelbunden fordon underhåll och reparation till konsumenterna.